Ingyenes szállítás a 54545Ft-tól
Több mint 58 000 termék
{{ aa_name() }}

Süllyesztett kerti lámpák

Jelenleg a világítás a kertek szerves részét képezi. Számos zöldmezős projekt kezdődik az áramvonalak tervezésével és a lámpák elrendezésével.

Kerti lámpák típusai

Amikor kerti lámpákról van szó, választhatunk a formák és mechanizmusok széles skálájából, amelyek sajátos alkalmazásai vannak a kertben. Megemlíthetjük többek között:

  • világítótestek
  • lámpák
  • Lámpa
  • lámpák
  • külső sconces
  • oszlop napelemes lámpák
  • fali lámpák

és még sok más.

Kerti süllyesztett lámpák - alkalmazások

Amikor a süllyesztett kerti lámpákra gondolunk, először utakat és ingázást végzünk. Erre a célra leginkább az 1 méteres, legfeljebb 1 méteres fényforrással rendelkező polcok vagy világítótestek használhatók. Ennek a magasságnak a használatával az oszlopok nem vakolnak meg minket az autó bejáratánál.

A kerti lámpák egy másik típusa a lámpák. Ezeket főleg nagy terek megvilágítására használják, pl. Gondosan karbantartott gyepek. Ezek jellemzői 1-3 méter magasak. Ezeket gyakran egypontos dekoratív gömbdel egészítik ki.

Fontos megjegyezni, hogy megfelelően védi a kerti világítást. Meg kell védeni a differenciáláramú dugókkal, amelyek megvédik az áramütést és a túláramot, védve a rövidzárlatok és a túlterhelés ellen. A kábeleket legalább egy méterre kell földelni.

A kerti süllyesztett lámpák tápegységei.

Ha úgy döntünk, hogy a hagyományos hálózati tápellátást az otthoni hálózatról használjuk, érdemes LED-es lámpákat használni. Bár a LED-izzók ára egyedül meghaladja a halogén vagy hagyományos izzókat, hosszú távon biztosan érezzük a jövedelmezőség különbségét. A LED-es spotlámpák akár 80% -os energiát takaríthatnak meg a hagyományos lámpákhoz képest. Ha van egy nagy kertünk, sok fényforrásra lesz szükségünk, ami több áramot generál. Ebben az esetben minél inkább döntenünk a LED-ekről.

Ha függetlenné akarunk válni a villamosenergia-hálózattól, fogadhatunk napelemes lámpákat. Fő berendezésük az elemek és a fotovoltaikus panelek, amelyek lehetővé teszik a fényenergia áramforrássá történő átalakítását. A fénykibocsátás idejét illetően 5 és 20 óra közötti tartományt tudunk elérni. A napelemek legnagyobb előnye, hogy szinte bárhol használhatja őket. A víz mellett jól működnek, például úszómedencék, mert nem tartalmaznak nagyfeszültségű villamos energiát.

Világítási Tudásközpont - Blog

Kerti világítás - elrendezések és tanácsok Garden

Milyen lámpákat válasszon a kert számára? Drága az üzemeltetés? Hogyan tervezzük meg a vásárlást? Részletesen elmondjuk a kerti világítóeszközöket. Javasoljuk, hogyan használhatja fel őket a ragyogás örömére!