Ingyenes szállítás a 66 000 Ft-tól
Több mint 64 000 termék
Kosár:
{{ basket.value_before_discount | currency }} ({{basket.quantity}}) (üres)
Kosár:
{{ basket.value_before_discount | currency }} ({{basket.quantity}}) (üres)
{{ aa_name() }}

Mennyezeti lámpatestek

Mennyezeti lámpatestek

A jól megválasztott felületre szerelt lámpatestek belső terek szépségét és a kívánt hangulatot mutatják. Ezek lehetnek az egyetlen világítás a szobában, és tökéletesen kiegészítik a többi fényvisszaverőt.

A mennyezeti szerelvények típusai

Nem lehet egyértelműen válaszolni arra, hogy melyik kötődés lesz a legjobb, mert nagymértékben függ a helyiség típusától és azon emberek látomásától, akik azok a felhasználók. A választás megkezdése előtt azonban meg kell ismernie a mennyezeti lámpák alapvető típusait:

  • Felületre szerelhető mennyezeti lámpatest: könnyen felszerelhető a felülethez rögzítéssel. Alkalmasak minden szobatípusra vízállóságuk miatt. Sok dekoratív változat közül választhatunk. Ha nincs konkrét tervünk, nem tudunk választani, vagy mindig az egyetemességre helyezzük, minden bizonnyal jó választás lesz.
  • Felületre szerelhető mennyezeti lámpatest: Nehezebb szerelni, mint egy felületre szerelhető lámpatest. A kiálló elemek hiánya miatt kevés helyet foglal el. Nagyon jó megoldás az alacsony helyiségek számára, és ha hatékony "könnyű utakat" akarunk létrehozni a mennyezeten. Ez különösen jól működik egyszintes házakban, bár nincs akadálya egy ilyen út létrehozására, például csak a hálószobából a fürdőszobába vagy a gyermekszobák között. Érdemes egy háromfázisú rendszert felvenni.
  • Süllyesztett mennyezeti lámpatest: ebben a változatban a lámpák és a mennyezet között szinte sík felületről beszélhetünk. Ez bizonyos elemek diszkrét megvilágításaként működik, de nem feltétlenül általános világításként.
  • Üveg mennyezeti lámpatest: feltétlenül magasabb ár, de nem ok nélkül. Egyetlen más keret sem ad olyan elegáns és eleganciát, mint az üveg vagy a kristály. Érdemes azonban szem előtt tartani, hogy nem minden szalont kell létrehozni az ősi arisztokrácia modelljére. Ha meleg, barátságos belső teret szeretne, jobban illeszkedik egy másik típusú szerelvényhez.

A mennyezeti szerelvények kiválasztása

Az első elem, amelyre figyelmet kell fordítanunk, az az anyag, amelyből a kötelező érvényű. Meg tudjuk különböztetni:

  • Üvegszerelvények
  • Alumínium szerelvények
  • Acélszerelvények

Ha alacsony áron szilárd megoldást keres, érdemes az acélra fogadni. További előny a különböző színváltozatok. A nyersanyag lágysága miatt a dekoratív funkciók minden bizonnyal sokféle formájú alumínium lámpatestre alkalmasak. Itt lehetőségünk van arra is, hogy kiválasszuk az érdeklődő színt. Üvegszerelvényeket érdemes foglalni dekoratív nappali vagy folyosók számára. Érdemes figyelmet fordítani az üveg vastagságára.

Felületi lámpatestek a helyiségekben

Feltételezhetjük, hogy a felületre szerelt lámpatestek bármilyen típusú helyiségben működnek. Mivel a fő fényforrások használhatók a fürdőszobában, a hálószobában és a kis folyosón. A nagyobb területekkel rendelkező helyiségekben érdemes kiegészíteni őket. A konyha az eresz közelében található. A nappaliban érdemes őket megjeleníteni, például a kedvenc képe vagy a csecsebecsék gyűjteménye. A mennyezetre szerelhető lámpatestek számára jó hely az alacsony mennyezetű szobák, pl. Alagsorok vagy tároló helyiségek.

Mennyezeti lámpatestek