Ingyenes szállítás a 54545Ft-tól
Több mint 57 000 termék
{{ aa_name() }}

Csíraölő lámpák

Csíraölő lámpák

Hol érdemes csíraölő lámpát telepíteni?

A rövid hullámú UVC sugárzásnak köszönhetően a csíraölő lámpák a kórházak és más egészségügyi intézmények berendezéseinek szerves részét képezik. Hatásuknak köszönhetően tökéletesek olyan helyekre, ahol fennáll a kórokozó organizmusok felhalmozódásának veszélye, és ahol nagyfokú levegőtisztaságra van szükség. Az orvosi lámpákban alkalmazott UVC-sugárzás csökkenti a cseppfertőzés kockázatát a beltéri levegő sterilizálásának köszönhetően.

Az UV germicid lámpák használatának előnyei

A helyiség fertőtlenítését rövid hullámú UV sugárzással egyre gyakrabban alkalmazzák. Védi mind a betegeket, mind az egészségügyi személyzetet. Ennek a módszernek az oka az emberi munkaerő hiánya, ami jelentősen növeli a kényelmet és időt takarít meg. A csökkentett vegyszerhasználat nemcsak a környezetre gyakorol pozitív hatást, hanem a költségeket is.

Fertőtlenítő lámpák és az egészségre gyakorolt hatás

A gombaölő lámpákat bizonyos biztonsági előírások mellett kell használni. Ezen eszközök biocid hatása hatással van az emberi testre, ezért kerülni kell a sugárzással való közvetlen érintkezést. A legtöbb fertőtlenítő lámpát nem szabad bekapcsolni, ha emberek és állatok tartózkodnak a helyiségben, mivel fennáll a bőr és a kötőhártya égési sérülésének veszélye. Az eszközöknek a gyártó ajánlásainak megfelelő használata lehetővé teszi a hatékony és biztonságos fertőtlenítést.

Rendelkezésre álló virucid lámpák

A bakteriális és virucid lámpák befolyásolják a patogén kórokozók DNS-ét, megakadályozva azok szaporodását. A működési mód miatt megkülönböztetik a lámpákat: Átfolyás - megtisztítják a levegőt, behúzva és áthaladva a szűrőn. Használhatók olyan helyiségekben, ahol vannak emberek, kétfunkciós áramlás - van egy további külső radiátoruk, amelyet egy olyan helyiségben kell aktiválni, ahol senki nincs jelen, közvetlen hatással - ahol a fénycső kívül van elhelyezve. Ez a típusú lámpa megköveteli, hogy az emberek teljesen elhagyják a megvilágított helyiséget.

Légsterilizátor - nemcsak a kórházakban

A kórokozók jelenléte nem csak az egészségügyi intézmények falára korlátozódik. A háztartási légsterilizátorok növelik azok kényelmét és biztonságát, akik számára a bakteriális és vírusos fertőzések jelentenek különös veszélyt. Könnyen használható és csendes működésben hatékonyan tisztítják a levegőt a portól, allergénektől, baktériumoktól és vírusoktól. Irodákban, munkahelyeken és minden más helyiségben is dolgoznak, ahol az emberek gyakran tartózkodnak.