Ingyenes szállítás a 54545Ft-tól
Több mint 57 000 termék
{{ aa_name() }}

Bár székek

Bár székek

Funkcionális bárszék

A hokerek sokáig belsőépítészeti elemként karriert tettek. Mit kell tudnom róluk?

Mi a bárszék?

A széklet funkcionális bútor , magas bárszék formájában. Ennek a magasabb székletnek leggyakrabban ülése van kör vagy négyzet formájában, vásárláskor pedig választhatunk alacsonyabb vagy magasabb háttámlájú székeket, valamint karfákat. A modellek négy stabil lábon vagy egy, amelyek leggyakrabban elforgatható funkcióval is rendelkeznek, ennek köszönhetően a széklet funkcionális és kényelmes. A magas bárszékek rendkívül rugalmasak, mivel többnyire karcsúak, vagyis nem sok helyet foglalnak el.

Csak fa széklet?

Adott bárszék modell megvásárlásakor figyeljen arra az anyagra, amelyből készült. Leggyakrabban a bárszékek fából vagy fémből készülnek, de vannak műanyag bárszékek is. Nagyon gyakran találhat kárpitozott bárszéket is , amelyek puha üléssel rendelkeznek, ami minden bizonnyal növeli a használat kényelmét. A fa bárszékeknek gyakran masszívabb szerkezete és szélesebb lába van, ellentétben a fém vagy műanyag bárszékkel.

Kárpitozott széklet, ez a kényelmes használat

Ahhoz, hogy székünk betölthesse funkcióját, mindenekelőtt kényelmesnek kell lennie. Amikor egy bárszéket asztalhoz vagy szigethez tesz, érdemes figyelni az asztallap és az ülés magasságára. Az asztallap és az ülés közötti ideális távolságnak körülbelül 30 centiméternek kell lennie. Nem szabad elfelejteni, hogy minél rosszabb a széklet a kiegészítőkben, annál kevésbé kényelmes. Ha napi néhány percnél több időt szeretne tölteni a bárszéken, akkor érdemes egy kárpitozott székletbe fektetni, vagy más puha kárpitozással felszerelni. Ugyanolyan fontosak a kartámaszok és a lábtartók, amelyek egy lábon tartják a lábakat. A kontúrozott ülés és a magas háttámla biztosítja a kényelmet étkezés közben, a forgó lábú szék pedig lehetővé teszi a mozgások szabad koordinálását.

Bárszék kiegészítőként

A bárszék tökéletesen illeszkedik egy konyhasarokkal ellátott nappaliba, ahol leggyakrabban egy sziget vagy egy bár mellett helyezik el. A bárszékek tökéletesek a modern, elegáns és tetőtéri belső terek elrendezéséhez, ahol sajátos határt képeznek a szobák között. Az erős színárnyalatú bárszék karaktert és ízt kölcsönöz a belső térnek. Érdemes azonban emlékezni arra, hogy a bárszékeknek, a fontos vizuális benyomáson kívül, használatukkor is jó benyomást kell keltsük.