Ingyenes szállítás a 66 000 Ft-tól
Több mint 64 000 termék
Kosár:
{{ basket.value_before_discount | currency }} ({{basket.quantity}}) (üres)
Kosár:
{{ basket.value_before_discount | currency }} ({{basket.quantity}}) (üres)
{{ aa_name() }}

fényszórók

fényszórók

A spotlámpák és a külső fényforrások olyan fényforrások, amelyek a legjobban használhatók, ha meg akarjuk világítani a műútokat vagy belépni a házba. Díszítő funkcióval is rendelkezhetnek, például a kert falainak vagy központi pontjainak világításával. Az egyik magasságban néhány rögzítése nagyszerű.

A fényszórókon kívül az éjszakai körülmények növelik a biztonságot, és a mozgásérzékelők és a LED izzók használatának köszönhetően nem fogyasztanak nagy mennyiségű energiát. Jó ötlet, hogy a fényvisszaverőt úgy szerelje fel, hogy megvilágítsa a zárat és az ajtókilincset, ami megkönnyíti számunkra, hogy éjszaka hazatérjünk. A kert díszítésére a spotlámpákat magas díszítőelemekkel, például szökőkutakkal vagy gondosan vágott cserjékkel lehet használni.

A pavilon vagy a nap bejárata előtt egyre kisebb ipari fényszórókat állítanak be, természetesen mozgásérzékelőkkel. Maguk a reflektorok, a mozgásérzékelésnek köszönhetően, jól kiegészíthetik a betörésgátló rendszert, és elrettentő hatással lehetnek a potenciális tolvajokra.

Fényszórók és ipari világítás

Az ipari megvilágítás elsősorban energiamegtakarítást igényel, és fényforrást biztosít a raktárak vagy logisztikai központok nagy területeire. Ha a tervezési szakaszban vagyunk, érdemes megfontolni, hogy a fényszórókat a bejárati kapukra és olyan helyekre helyezzük, ahol nagyszámú ember halad át. Különösen fontos, hogy az utat kívülről konkrét munkahelyekre, valamint termelési csarnokokra világítsuk meg, ha üzemünkben műszakos munkát alkalmazunk. A jól elhelyezett fényszórók sok szükségtelen balesetet okozhatnak.

A világítás választásakor több paramétert is javasolhatunk. Ezek közül az első a vitalitás, vagy a becsült órák száma, amelyeken keresztül a villanykörte fényt biztosít. A legjobbak a kiváló minőségű LED izzók, ahol kb. 50 000 órára számíthatunk. Ezután 30 000 órás középkategóriás LED-ek vannak. Végül a munkahelyen nagyon népszerű fémhalogén lámpák legfeljebb 24 000 óráig tartanak. Figyelembe kell venni, hogy a világítás helyettesítésének szükségessége akár a termelés leállítását is magában foglalhatja, ezért jobb, ha hosszabb élettartamú LED-es lámpákba fektetnek be.

A következő paraméter az indítási idő. A mozgásérzékelő technológiával való kompatibilitást biztosítjuk. Először is, LED-es izzók vannak, amelyek azonnal elindulnak. A kerámia- vagy fémhalogén lámpáknak tíz másodperc és fél perc között kell lennie. Rögtön észrevehetjük, hogy egy ilyen hosszú indítási idő akadályozza a mozgásérzékelők használatát.

Fényszórók és irodai világítás

Az irodai világítást a lehető legnagyobb mértékben ki kell egészíteni nagy ablakokkal, amelyek napfényt biztosítanak a munkahelyen. A mesterséges világításnak a lehető legközelebb kell lennie a természetes színnek. Itt kell figyelembe venni a színvisszaadási indexet (Ra). Ideális esetben ez a mutató meghaladja a 90-et. Az irodai világítás megtervezésekor először a mennyezeti világítással kell foglalkoznia. Az energiatakarékos LED-irodai spotlámpák, raszteres keretek vagy panelek széles választékot kínálnak. Ezután kiválaszthatjuk a támogató lámpákat, a fénysugarak előfordulási szögének beállításával.

fényszórók