Ingyenes szállítás a 54545Ft-tól
Több mint 58 000 termék
{{ aa_name() }}

Mozgás- és szürkésérzékelők

Az alacsony feszültség és az alacsony energiafogyasztás miatt mozgó és szürkületérzékelők energiát takarítanak meg és jelentős pénzügyi előnyökkel járnak. Ezen érzékelőkkel felszerelt fénycsövek lehetővé teszik a telepítés automatikus aktiválását mozgásérzékeléssel. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy kommunikáljunk a fényekkel, folyosókkal vagy lépcsőkkel. A Twilight kapcsoló lehetővé teszi a lámpa bekapcsolását egy adott fényintenzitás mellett.

Mi a mozgás és a szürkületérzékelő?

A mozgásérzékelő, más néven a mozgásérzékelő, amint azt a név is sugallja, érzékeli a mozgást a tartományában, és más összetevőket vagy eszközöket tartalmaz. A mozgásérzékelők különböző működési mechanizmusainak használatával többféle eszközt azonosíthat, és kiválaszthatja azt, amelyik a legjobban megfelel az Ön igényeinek. Kezdetben érdemes megjegyezni, hogy az érzékelő más elektronikus eszközökhöz való csatlakoztatásának lehetősége jelentősen növeli annak használatának lehetőségeit. A világítás bekapcsolásához, a riasztás kiváltásához leggyakrabban különböző típusú érzékelőket használnak.

A lámpákat aktiváló mozgásérzékelők nyilvános helyeken is használhatók. Emiatt csökken a különböző intézmények vagy vállalkozások folyosóiban vagy fürdőszobáiban az energiafogyasztás. Ennek eredményeként ezek az érzékelők a fényt is kikapcsolhatják, ha nincs jelen a helyiségben. Ezért néhányan jelenlét-érzékelőnek hívnak.

Twilight érzékelők. Másrészt, a szürkületérzékelő azonnal bekapcsol a fény után. Az ilyen érzékelőket általában szabadban telepítik. Miután a lámpa lejárt, a lámpák kialszik. Emlékeztetni kell azonban arra, hogy a szürkületérzékelőt a megfelelő helyre kell telepíteni. Nem működnek árnyékban, és a napfény intenzitása nagyon alacsony. A Twilight érzékelő intenzitásától függően érzékeli a fényt.

A mozgás és a szürkületérzékelők a fényforrások automatikus vezérlőeszközei, a környezet fényszintjétől függően. Más szavakkal, az érzékelők automatikus üzemmódban működnek, és be- és kikapcsolják a fényt, miután elérték a telepítés helyén egy bizonyos szintet. Az érzékelőket leggyakrabban olyan helyeken helyezik el, ahol a napfényt természetes fény világítja meg, és amikor sötét, elektromos fény. Ilyen helyek közé tartozik a lakóépületek bejárata, a garázsok bejárata, a járdák, az utak, a kirakatok és sok más.

A mozgás és a szürkületérzékelők előnyei

A mozgás és a szürkületérzékelők fényérzékeny kapcsolók és szürkés fényérzékelők, amelyek a világítástól függően kikapcsolnak és bekapcsolnak. A készülék használata nagyon kényelmes, és számos előnye van a klasszikus megoldásokkal szemben.

  • A folyamatok teljes automatizálása. Ha a napenergia-aktivitás szintje bizonyos határértékre csökken, az érzékelő felismeri és bekapcsolja a fényt.
  • Energiatakarékos. A lámpa csak addig világít, amíg a napfény szintje ismét nem emelkedik. Lehetővé teszi, hogy a hajnal előtt azonnal kikapcsolja a fényt különböző magán- és nyilvános helyeken.

A legnépszerűbb modellek a beépített fotocella. Ideális kültéri használatra, mivel a külső tényezőkkel szemben védett fénysorompókkal rendelkezik: víz, por, gőz, hőmérsékletcsökkenés és károsodás.

Mozgás- és szürkésérzékelők alkalmazása

A kültéri világításhoz mozgás- és szürkésérzékelőket használnak. Például, napelemes lámpák, amelyek műanyagból és polikarbonátból készült erős burkolattal vannak ellátva. A telepített nagy napelem nagyon gyorsan pótolja az elfogyasztott energiát a napsütés mennyiségétől függetlenül. Az ilyen fali lámpa beépített mozgás- és szürkésérzékelővel való védelmének mértéke IP44, melynek köszönhetően jó védelmet nyújt a környezeti feltételek ellen.

Szabadtéri napelemes LED-lámpa érzékelővel és IP54-es védelemmel, energiatakarékos világítással és az időjárási viszonyokkal szemben ellenálló. A mozgó és szürkületérzékelővel ellátott napelemes lámpák bejárati kapukhoz, garázsfényekhez, stb. Alkalmasak. A mozgó és szürkületérzékelő szolár kerti lámpa tökéletesen megvilágítja a ház körüli területet, ragyogja a kertterületet stb