Ingyenes szállítás a 54545Ft-tól
Több mint 57 000 termék
{{ aa_name() }}

Kültéri reflektorok

Kültéri reflektorok

Külső reflektorok

A kültéri fényvisszaverőket elsősorban a kertek kulcshelyeinek megvilágítására használják. Meghajtók, lépcsők, tavak, kaszkádok, szökőkutak, szobrok, dekoratív növényzet - ezeknek a helyeknek jó fényforrásra van szükségük, hogy mind napközben, mind éjszaka legyenek láthatóak.

A lámpák kiválasztása fényszórókban

Külső reflektorok esetén érdemes mozgásérzékelőkkel kombinálni őket. Ennek köszönhetően sok energiát takarítunk meg, ami egyébként pazarolna. A mozgásérzékelők különösen ajánlottak a bejárati ajtók és a bejárati ajtók vagy a meredek lépcsők számára.

Érdemes ellenőrizni, hogy fényszóróink ellenállnak-e az időjárási viszonyoknak, különösen a nedvességnek. A nemzetközi IP-védelemmel (nemzetközi védelem) a tömítés mértéke itt segít. A reflektorház által biztosított védelmi szintről beszél. Különösen fontos, hogy elektromos berendezéseink védelmet nyújtsanak az esőtől a különböző irányokból. Érdemes megemlíteni, hogy még a víz alatti munkákra szánt lámpák modelljei is vannak, főleg a tavak és a medencék díszvilágítására.

Még mindig van izzók választéka. Itt nem érdemes a hatalom által kifejezett teljesítményt vezetni wattban kifejezve. A lámpák által termelt tényleges fényáramlást leíró sokkal jobb együttható a lumenek száma. Például egy 100 wattos izzó egyenértékű 1521 lumenrel. Érdemes összehasonlítani ezeket a két értéket a klasszikus és a LED izzók tekintetében.

A kültéri körülmények között nem érdekel a fény színe vagy a színvisszaadási index. Ugyanakkor érdekelhetnénk a tartósságot. A LED izzók sokkal hosszabb ideig ragyognak, mint a klasszikus vagy akár halogén. Érdemes megemlíteni a fényáram csökkenését is. A kibocsátott fény mennyiségének csekély csökkenését csak a kiváló minőségű LED izzók garantálják.

Kerti reflektorok

Különböző típusú lámpák szükségesek a kertben világítást igénylő különböző helyeken. Útvonalak esetén a világítótestek vagy a süllyesztett lámpatestek a legjobbak lesznek. Az álló lámpák jól illeszkednek a nyitott terekhez. Az épület falait a fényszórók vagy a fényszórók világítják meg. A medencék és tavak víz alatti telepítésre tervezett fényszórókkal díszíthetők. Érdemes biztosítani a ház bejáratát egy megfelelően erős reflektorral, hogy a kulcslyukhoz és a fogantyúhoz mutatjon.

Nem szükséges, hogy megvilágítsuk a kert minden sarkát. Jobb, ha a fény néhány "szigetére" összpontosít, ahol megfelelően választottuk és díszítettük a dísznövényeket, és a kulcsfontosságú helyeket, mint a kapuk és a kocsikat. A hagyományos áramforrás érdekes alternatívája a napelemes lámpák. Nagy előnyük az, hogy szinte bármilyen helyen lehet felszerelni, anélkül, hogy szükség lenne egy földalatti kábelezési hálózat előzetes tervezésére. Az ilyen lámpák telepítése előtt győződjön meg róla, hogy a nap nagy részében hozzáférhet a naphoz. A fényszórók összefüggésében érdemes megfontolni az összeszerelés módját. Próbáljuk meg megtervezni világításunkat, hogy viszonylag kis helyet foglaljon el.

Kültéri reflektorok