Ingyenes szállítás a 54545Ft-tól
Több mint 62 000 termék
{{ aa_name() }}

Tiffany Lámpák

A Tiffany névvel való első találkozás sok kérdést vet fel, amelyekre megpróbálunk választ adni.

.

Mi is az a Tiffany lámpa?

.

A legegyszerűbben fogalmazva - ólomüveg lámpák.. Lámpaburáik ólomüvegszerűen épülnek fel, amelyek a színes üveg és a fény segítségével gyönyörűen megvilágítanak bármilyen helyiséget.. A Tiffany-lámpákat rendhagyó megjelenés jellemzi, ezért jól működnek belsőépítészeti kiegészítőként, nem feltétlenül fő fényforrásként.

.

A Tiffany lámpák története:

.

Az első ólomüveg lámpák már az ókori Egyiptomban megjelentek, de gyökeresen különböznek a ma ismertektől.. Határozottan közelebb vagyunk ahhoz a korszakhoz, amely a monumentális ólomüveg ablakairól híres, a középkorhoz.. A teocentrizmus, amely az egész korszak vezérmotívuma volt, ólomüveg ablakokat hozott a templomokba.. A legtöbb olvasni nem tudó ember templomokba ment, amelyek festmények vagy ólomüveg ablakok segítségével képesek voltak közvetíteni a vallástörténet legfontosabb információit.. A festett üvegnek, didaktikai funkciója mellett, elsősorban vizuális funkciót kellett betöltenie.. A színes üvegek, amelyeken keresztül a napfény átjött, gyönyörűen megvilágították a templomokat.

Az ólomüveg történetében mérföldkő volt az üveg anyagának megváltozása, amely az üveghez való csatlakozáshoz vezetett.. Louis Comfort Tiffany rézfóliát kezdett használni az ólomprofilok helyett.. Lajos után ólomüveg lámpákat nevezünk, de miért? Az anyag megváltoztatásán kívül Tiffany egy zseniális ötlettel állt elő: olyan lámpaernyőket készített, amelyek ólomüvegből készültek.. Jelenleg a művei nagyon drágák és szinte lehetetlen hozzájutni.. Neki köszönhetjük, hogy ma gyönyörű ólomüveg ablakokkal ellátott lámpákat élvezhetünk..

Kihez szól a Tiffany-lámpa?

.

Mindenkinek! Úgy tűnhet, hogy a Tiffany-lámpák a műfaj sajátosságai alapján nem mindenki számára vonzóak, azonban a 20. század második felétől kezdve hatalmas érdeklődést tapasztalhatunk e lámpák iránt.. Miért menj. A Tiffany lámpák változatosak, és mindenki találhat magának valamit - az ólomüveg témái és színei hatalmasak..

A Tiffany lámpák minden enteriőrbe illenek?

.

A Tiffany-lámpák elsősorban dekoratív funkciót töltenek be - a lámpa megjelenése az első, ezért nem minden típusú enteriőrbe illik ez a lámpa.. Minden bizonnyal jól illeszkedik a klasszikus és amerikai belső terekbe.. Megbízhatóan működnek a régi iskola belső terében.. Két mély elülső zsebbel rendelkezik.

A nadrág funkcionalitása

A nadrág 8 hurokkal van ellátva, amelyek megakadályozzák, hogy a nadrág leessen az öv viselése után.

Tiffany Lámpák