Ingyenes szállítás a 66 000 Ft-tól
Több mint 64 000 termék
Kosár:
{{ basket.value_before_discount | currency }} ({{basket.quantity}}) (üres)
Kosár:
{{ basket.value_before_discount | currency }} ({{basket.quantity}}) (üres)
{{ aa_name() }}

Raszteres szerelvények

Raszteres szerelvények

A raszteres világítás elsősorban a közterületekre, a munkahelyekre és az irodákra vonatkozik. Fő feladata a csillogó jelenség megszüntetése. Az alábbiakban röviden ismertetjük az ilyen típusú világítás telepítését.

Raszteres szerelvények

A már említett pezsgő jelenség különösen negatív hatással van a számítógép-monitorokkal dolgozó emberekre. Ez csökkenti koncentrációnkat és negatív hatást gyakorol a jólétre. Ennek megakadályozása érdekében a szálakat használjuk, más szóval, ami elhomályosítja a keresztfejű izzók nézetét.

A főbb paraméterek, amelyeket a szerelvények kiválasztásakor kell irányítaniuk: a helyiségek magassága, preferenciáink, a fényelemek távolsága a berendezéselemektől és a munkafelülettől. Érdemes figyelmet fordítani a színválasztásra is, hogy a szerelvények ne álljanak ki a belső stilizálás többi részétől.

Maguk a raszterek számára érdemes olyan speciális reflektorokat választani, amelyek a fénysugarakat arra a helyre irányítják, amelyre számítunk. Ugyanakkor a rácsok megvédik a szobák felhasználóit a megvilágosodás jelenségétől. A fényvisszaverők általában szerszámok nélkül szerelhetők fel és szerelhetők le.

A raszteres lámpatesteket rendszerint kötél felfüggesztésre szerelik fel, bár a mennyezetre is vannak modellek, és a felületi változat speciális csuklópántjai vannak. Jelenleg a raszteres lámpatestekben energiatakarékos elektronikus előtéteket és T8 vagy T5 típusú fénycsöveket használnak.

Raszteres világítás

A raszteres világítás szempontjából a legfontosabb kérdés a reflexiós tényező, amely a keretben használt anyagok által tükröződő sugárzás mennyiségéről szól. A fényt tükröző szín is fontos lesz. Mindig is érdemes ellenőrizni a működési hatékonyságot.

A világítás önmagában nem okoz gondot a források forgalmazásakor, mivel a raszteres szerelvényeket úgy tervezték, hogy a szoba minden sarkában egyenletes fényt biztosítsanak. Ha van ilyen lehetőségünk, biztonságosan telepíthetjük a raszteres szerelvényeket a szoba középső részébe. A hosszúkás alakzatú belső tereknél jó ötlet, hogy egymás mögött 2–4 berendezést állítsunk be egyenlő távolságra. Általában az ilyen típusú világításnál nem szükséges további lámpákat vagy reflektorokat használni, kivéve, ha irodai munkát nem használunk, vagy alkalmanként számítógépes használat esetén. Ezután további állandó vagy irodai lámpákat kérhetünk.

összefoglalás

A raszteres világítás tökéletes megoldás, ha olyan helyiségben van, ahol számítógép-képernyőkkel dolgozunk, vagy hosszú ideig a szem megterhelésére. A rácsok használata megvéd minket a megvilágosodás jelenségétől, és a színválaszték széles választéka lehetővé teszi, hogy bármilyen típusú irodához vagy munkahelyhez kössön kötődést.

Raszteres szerelvények