Ingyenes szállítás a 66 000 Ft-tól
Több mint 64 000 termék
Kosár:
{{ basket.value_before_discount | currency }} ({{basket.quantity}}) (üres)
Kosár:
{{ basket.value_before_discount | currency }} ({{basket.quantity}}) (üres)
{{ aa_name() }}

Vészvilágítás

Vészvilágítás

Vészvilágítás

A vészvilágítást a legrosszabb fényviszonyokhoz kell igazítani, hogy azok a fővilágítással kapcsolatos problémák esetén is láthatóvá váljanak. Ezt az alapvilágítás meghibásodása esetén használják. Független áramforrást kell használnia, amely lehetővé teszi, hogy a fő világítással kapcsolatos problémáktól függetlenül működjön.

Vészvilágításban megemlíthetjük:

  • evakuálási világítás
  • tartalék világítás
  • a menekülési útvonal megvilágítása
  • a nyitott terület világítása
  • magas kockázatú zóna világítása
  • biztonsági jelek

A vészvilágításnak elsősorban a menekülési útvonal megfelelő jelölésére és világítására kell összpontosítania, amely lehetővé teszi az épület biztonságos elhagyását. Legalább egy órát kell működnie.

A nyitott terület megvilágítása segíti az evakuálást olyan épületekből, amelyek nem rendelkeznek speciális menekülési útvonaltervvel. A nagy épületekben is használják, több mint 60 négyzetméter.

A magas kockázatú zóna megvilágítását úgy tervezték, hogy az alkalmazottak a szükséges eljárásokat biztonságos módon végezzék el. Itt nincs határidő. Ezt az elvégzett munka típusához kell igazítani.

Segédvilágítást használunk, ha a bontás ellenére egy adott helyiségben szükség van szabványos műveletekre.

Az egyszemélyes házak esetében nincs szükség vészvilágításra. Ha azonban nagy udvarunk van, és a gyerekek vagy idősek velünk élnek, érdemes meggondolni az ilyen világítás telepítését. Érdemes a vészvilágító lámpákat úgy rendezni, hogy azok a lehető legtöbb veszélyt kiküszöböljék az utazások vagy a nehéz tárgyak kiütése miatt.

Evakuálási világítás

Az evakuálási világítás szükséges az olyan közintézményekben, mint az iskolák, irodák, mozik és kórházak. A minőségétől függ, mennyire hatékony lesz az épület evakuálási tevékenysége.

Megfelelő gondossággal mind a fényszórókat, mind a menekülési útvonal megvilágítására szolgáló jelzéseket, valamint a nyitott vagy különösen veszélyes zónákat kell kiválasztani.

Érdemes megmenteni?

Az olcsó lámpatestek normál körülmények között képesek ellátni feladatukat. Meghibásodás vagy tűz esetén a hitelesített fényszórók hiánya sok problémát okozhat. A vonatkozó vészvilágítási követelményeknek való megfelelés elmulasztása miatt kiszabott pénzügyi szankciók mellett a menekülési útvonal megfelelő jelölésének figyelmen kívül hagyása veszélyt jelenthet az épületben tartózkodók biztonságára.