Ingyenes szállítás a 54545Ft-tól
Több mint 57 000 termék
{{ aa_name() }}

Hogyan tervezzük meg a fürdőszoba világítását

A világítás a belsőépítészetet kiegészítő elem. A gyakorlati funkció mellett a világítás segít a kívánt stílus kifejezésében a belső térben és kellemes hangulat kialakításában. A belső tér rendezése előtt alaposan meg kell terveznie a lámpák elosztását. Hova fogja tenni az alapvilágítást? Milyen díszvilágítás illik az Ön belső teréhez? Milyen paraméterekkel rendelkezzenek a lámpák? Különösen a fürdőszobai világításhoz szükséges a megfelelő lámpák kiválasztása, amelyek vízállóak és garantálják a biztonságos használatot.

Fürdőszoba világítás

Tervezzen az Ön igényeinek megfelelően

Hol kezdjük a fürdőszoba világításának tervezését? Először is gondold át a fürdőszobád napi menetét, és azokat a tevékenységeket, amelyeket a fürdőszoba különböző területein végez. Hol van szüksége különösen fényre? Megkönnyítené a sminkedet? Talán világításra van szüksége a fürdőkádban való olvasáshoz, és olyanra, amely segít pihenni egy napos munka után? Gondoljon azokra az elemekre is, amelyeket kiemelni szeretne a szobában.

Szokásainak és igényeinek ismerete megkönnyíti a világítás megfelelő megválasztását. A mindennapi gondozás során hasznos lesz a fürdőszoba fő megvilágítása és a reflektorok, például tükörrel ellátott gyertyák formájában. A gyenge fény és a dekoratív világítás segít ellazulni.

Fontos a sokféleség

A fürdőszoba egyik fő fényforrása nem elegendő a belső tér világosításához. Természetesen mennyezeti lámpa vagy gyertyatartó nélkül sokféle lámpa lesz. A funkcionális fény is fontos - hasznos az ápoló kezeléseknél. Ilyen lehet példáulVilágító tükrök

és a gyertyatartó helye, ahol átöltözünk. Emlékezzünk a hangulatos fényre pihenésre, tompító funkcióval vagy kevesebb energiával. A dekoratív fény a hab a világító tortán, és kellemes hangulatot biztosít a szobában.

Biztonságos fürdőszoba világítás

Melyik lámpa használható a fürdőszobában? Emlékezzünk arra, hogy ebben a helyiségben nedves és nem nehéz vízzel csobbanni. A biztonságunk érdekében az IP-védelmi szintek - a lámpa védelmi szintje - jól jönnek. A fürdőszoba nedves helyiségeiben, azaz a kád, a zuhany és a mosdó felett, tőlük 60 cm-re használjon 44-es vagy annál magasabb IP osztályú lámpákat, amelyek ellenállnak a nedvességnek. Az IP 44 védettségű lámpák sikeresen használhatók nedves helyiségekben és szabadban. Az IP68 osztályú lámpák hermetikus szerelvények, és víz alatt is biztonságosan használhatók. Alacsonyabb védelmi fokok Az IP21 és az IP23 kényelmet nyújt beltéri használatban, valamint egy nagy fürdőszobában, vízektől távol.

Ip44 Bathrooom Lámpák

A fürdőszobai lámpák színhőmérséklete

A fényforrások Kelvinben kifejezett színhőmérséklete tájékoztat minket a fény színéről. Választhatunk világos és fehér fényt, hasonlóan a természetes fény színéhez. Ezt a típusú világítást olyan helyeken használják, ahol öltözködünk, borotválkozunk vagy sminkelünk. Másrészt meleg és sárga fényt használnak pihenésre, és érdemes erre a célra használni.

Megfelelő fürdőszoba lámpák

A fürdőszobai lámpatartók sokféle típusa között megkülönböztethetünk:

  • mennyezeti lámpák, általános világításhoz
  • fali lámpák, fürdőszoba fali lámpák egészítik ki az alapvető fényt
  • a spotlámpa, a reflektorok és a fűzőlyukak dekoratív fények
  • a közvetett megvilágítás, azaz a fürdőszobai szekrények, tükrök vagy fürdőkádak megvilágítása, például a szilikonnal körülvett LED-szalagnak köszönhetően, optikailag nagyítja a belső teret és hangulatos légkört teremt.

Meghívjuk Önt, hogy ismerkedjen meg Lunares üzletünk választékávalFürdőszoba világítás

Talán érdekli ezeket a termékeket?

Bathrooom lámpák

Oszd meg ezt az oldalt