Ingyenes szállítás a 54545Ft-tól
Több mint 57 000 termék
{{ aa_name() }}

Hogyan lehet eltávolítani a háttérképet?

A színes háttérképek divatja egyszer visszatér, egyszer elmúlik. Ezzel eljön az ideje, hogy vagy ragasszuk az anyagot a falra, vagy eltávolítsuk a tapétát. És bár a bemutatott példákból a munka első szakasza, azaz a tapéta ragasztása meglehetősen kellemes, a háttérképet nem távolítják el teljesen. Hogyan kell kezelni a tapéta falról való eltávolítását? Itt van az útmutatónk. Végigcsinálja a munka következő szakaszait: lépésről lépésre.

Tapéta eltávolítása a
falról

Hogyan lehet eltávolítani a háttérképet? Kezdje a belső előkészítésével!

Mielőtt bármilyen festési vagy felújítási munkát végezne vízzel, ne csak a belső tér berendezéseit, hanem különösen az összes aljzat és kapcsoló fölötti tereket is jól védje. Ehhez festőfóliára és szalagra lesz szüksége. Szalaggal ragassza fel a filmet a sarkokig, ügyelve arra, hogy ne maradjon hézag, ahová a víz bejuthat. A jól védett belső térrel a tapéta gyorsabban és kényelmes körülmények között lesz szedhető.

Háttérkép eltávolítása, hol kezdjem?

Ha a tapétát nemcsak a falra, hanem mindenekelőtt a mennyezetre ragasztották, akkor kezdje el a munkát ebből a zónából. Hogyan lehet eltávolítani a háttérképet a szoba ezen részén? A leggyorsabb az, ha ecsetpadot használ, amelyet közvetlenül vízben vagy vízben áztat egy speciális tapétatávolító szer hozzáadásával. Kefével ecsetelje az egyik tapétacsíkot és várjon néhány percet. Határozott mozdulattal tépje le a tapétát, és a maradékot egy spatulával távolítsa el. Ha azt veszi észre, hogy a tapéta hámozása nem egészen olyan, amilyennek lennie kellene - a panelek szétszakadnak, és csak egy réteg jön le a mennyezetről -, akkor ismét kenje meg a tapétát. Valószínűleg túl kevés vizet használt már a nedvesítéshez. Ha nincs kéznél egy speciális készítmény, akkor a munkához ecetes vizet használjon. Ez a házi tapétaválasztási módszer szintén nagyon hatékony.

Hogyan lehet eltávolítani a tapétát a falról?

Ugyanígy járjon el a plafon felújításakor leírt szabályok szerint. Kezdje minden alkalommal felülről kiválasztani a háttérképet, lefelé haladva. Ez a módszer nemcsak kényelmesebb, hanem szakemberek is ajánlják. Ne feledje, hogy nem minden tapéta fog ugyanolyan könnyen lehúzódni a falról. A papír tapéta ezen a területen működik a legjobban, mivel nem igényel különösebb munkát a lehúzáshoz. Sokkal rosszabb lesz a vinil tapéták hasogatása szempontjából. Ha csak fel akarja frissíteni a belső teret, és egy új terméket szeretne a felületre ragasztani, hagyjon egy második tapétaréteget a falon. Ez egy új termék alapjaként szolgál.

Hogyan lehet eltávolítani a háttérképet, hogy a munka zökkenőmentesen menjen?

Először is készítse elő jól a munkaterületét. Válasszon minden anyagot: ecset, gitt, csiszolópapír. Ha a tapéta szilárdan tapad a falhoz, és azt tervezi, hogy csak festéket tesz az új felületre, akkor hasznos lehet gipsz felhordása is, amely kiegyenlíti az összes egyenetlenséget. Ütemezze munkáját egy meglehetősen meleg és napos napra. Ha az ecset intenzíven áztatja a vízben, elég párás lehet a helyiségben. Mielőtt elkezdené a festék felhordását, jól meg kell szárítania a falakat és a mennyezetet. Ne feledje, hogy professzionális termékeknél a munka gyorsabban megy, és az eredmény profi lesz. A belső tér, amelyet jó minőségű festékkel vagy tapétával készít el, hosszabb ideig változatlan marad. Reméljük, már tudja, hogyan kell feltörni a háttérképet. Végezze el ezt a folyamatot útmutatónkkal.

Megkezdheti új háttérkép keresését, ha ellátogat a szakaszunkba:Falfestmények

vagy3D háttérképek

, ahol számos rendelkezésre álló terv közül választhat.

Talán érdekli ezeket a termékeket?

Falfestmények, 3D háttérképek, Konyhai falfestmények, Gyermek falfestmények, Faliképek a szobákhoz, Városi falfestmények, Faliképek Varsó, Krakkói falfestmények, Téri falfestmények, New York-i falfestmények

Oszd meg ezt az oldalt