Ingyenes szállítás a 54545Ft-tól
Több mint 57 000 termék
{{ aa_name() }}

Az izzók könnyű választása - mit kell figyelembe venni a fényforrások vásárlásakor?

Évek óta hozzászoktunk a klasszikus izzókhoz. Azonban más fényforrások, amelyek számos előnnyel és döntő előnnyel rendelkeznek a klasszikus izzókkal szemben, szintén régóta széles körben elérhetőek. Hatékonyabbak és kevesebb energiát fogyasztanak. Mire kell figyelnünk az izzók kiválasztásakor? Milyen paraméterek fontosak?

Mit kell figyelembe venni izzók vásárlásakor?

Segula

Évek óta hozzászoktunk a klasszikus izzókhoz. Mások azonban már régóta nyilvánosan elérhetőek isFényforrások

, amelyek számos előnnyel és határozott előnnyel rendelkeznek a klasszikus izzókkal szemben. Hatékonyabbak és kevesebb energiát fogyasztanak. Mire kell figyelnünk az izzók kiválasztásakor? Milyen paraméterek fontosak?

Hogyan válasszuk ki a megfelelő izzókat?

Az izzók vásárlásának tervezésekor elsősorban a megvilágított helyiség jellemzőit kell figyelembe vennünk. A különböző felületekhez különböző fénymennyiség szükséges. Ismeretes, hogy a hálószobának nincs szüksége ugyanolyan megvilágításra, mint például a konyha vagy a nappali. A hálószobában lágy fényre van szükségünk - ezért érdemes alacsonyabb energiaforrású izzókat választania. Az irodában éppen ellenkezőleg. Ez az a hely, ahol dolgozunk, és tisztán kell látnunk, itt érdemes nagyobb teljesítményű izzókat választani.

Egy másik tényező a megvilágított felület mérete - minél nagyobb, annál több fényre van szüksége. Jellemzően ez további fényforrások megvásárlásával jár, amelyeket érdemes a szoba több pontján elhelyezni.

Fontos annak a lámpának a funkciója is, amelyhez izzót akarunk vásárolni. Ha ez egy nappali nappali, amelyet úgy terveztek, hogy gyengéden megvilágítsa a szoba falát, de határozottan nem ez a fő fénypont, akkor olyan villanykörtét kell választanunk, amely kevés fényt bocsát ki. A nappali központi lámpájához hasonlóan válasszon olyan izzókat, amelyek több fényt bocsátanak ki.

Mit kell figyelembe venni az izzó kiválasztásakor?

Az izzók kiválasztásakor elsősorban a lumen számára koncentrálunk, nem a wattra. A lumen száma tájékoztat minket az izzó által kibocsátott fény mennyiségéről. A wattok száma jelzi, hogy az izzó mennyi energiát fogyaszt - semmi köze a fényerejéhez! Ezért érdekel egy adott modell lumenben kifejezett fényárama (lm), amely tájékoztat minket arról, hogy egy adott izzó milyen fényesen ragyog.

A klasszikus izzó több energiát vesz fel és kevesebb fényt bocsát ki, mint más modernebb fényforrások. Üzletünkben az osztályon <% = category_link (27)%> mind a klasszikus izzók, mind a halogén, a LED és mások rendelkezésre állnak. Az alábbiakban két elérhető fényforrás - a klasszikus és a LED - összehasonlítását mutatjuk be.

Hagyományos OSRAM izzó:

Teljesítmény: 60 W Fényáram: 335 lm

LED fényforrás:

Teljesítmény: 4 W. Fényáram: 350 lm

Mit jelent ez az információ a gyakorlatban? Egy hagyományos izzó 60 W energiát vesz fel, és 335 lumen fényt bocsát ki. A LED-es fényforrás hasonló mennyiségű lumenet bocsát ki, de csak 4W energiát fogyaszt - ez energiatakarékos megoldás és előnyös portfóliónk számára.

LED cserék a hagyományos izzókhoz

Ha úgy dönt, hogy LED fényforrásokat vásárol, és megszokta a hagyományos izzók vásárlását, érdemes elolvasnia az alábbi információkat a W becsült konverziójáról lm-re.

A hagyományos 60 W-os izzó, amely a fő fényforrás lehet, hatékonyan helyettesíthető egy 500-700 lm közötti fényáramú LED-es izzóval. A 40 W-os izzó, ilyen teljesítményű izzó hatékony lesz a spot világításban, például olvasás céljából, megfelel egy 300-500 lm közötti fényárammal rendelkező LED-izzónak. A folyosón vagy a folyosón elegendő egy hagyományos 25 W-os izzó, LED-es csere esetén pedig az izzó 200-300 lm tartományban van. A 15 W-os izzók gyakorlatilag megegyeznek 100-200 lm-es LED izzókkal. Ez a fényforrás működni fog például az éjjeli lámpában vagy a fali lámpában.

Nézze meg az izzók kínálatát üzletünkbenFényforrások

.

Talán érdekli ezeket a termékeket?

Izzók

Oszd meg ezt az oldalt