Ingyenes szállítás a 66 000 Ft-tól
Több mint 64 000 termék
{{ aa_name() }}

8 módja annak, hogy több természetes fényt hozzon be otthonába

Azt mondják, hogy a természetes fény a legfontosabb tulajdonság, amelyet az emberek keresnek, amikor családi házat vásárolnak.

Lámpa a konyhába

Az Origin Global ajtó-, ablak- és redőnygyártó által végzett felmérésből kiderült, hogy 26 százalékuk a természetes fényt választaná a családi ház "alapvető" elemének, ezt követi a nagy, biztonságos kert (19 százalék) és a nyitott konyha-étkező (16 százalék).. Eközben a David Village Lighting 2000 ember körében végzett felmérése szerint az ötödik kívánság az, hogy több természetes fényt kapjanak otthonukban, és a rossz természetes megvilágítás miatt a lakástulajdonosok elégedetlenek otthonuk megjelenésével.

A napfénynek való kitettség összefüggésbe hozható a hangulatunk és a jólétünk javulásával, az otthonban pedig a természetes fény feldobhatja és feldobhatja a helyiséget, és nagyobb térérzetet adhat…. Ha természetes fénnyel szeretné elárasztani otthonát, ez a nyolc legjobb tipp remek kiindulópont.

Világos színek

Vezessen be világosabb színeket a falakon azáltal, hogy eltávolítja a kijelentő tapétát és a sötét tömbszíneket egy lágy fehér festékárnyalat javára.. A fehér árnyalatai világosabbá teszik a teret, mivel visszatükrözik a szobába érkező természetes fényt, ahelyett, hogy elnyelnék azt.

Kerülje a fényes fehér festék használatát a falakon, mivel ettől hidegnek érezheti a teret, míg a fehérebb árnyalatok sokkal melegebb hatást keltenek.. Egy másik trükk, hogy a mennyezetet néhány árnyalattal világosabbra festjük, mint a falakat, hogy a magasság és a tér illúzióját keltsük.. A szatén fényű festék kiválasztása segít jobban visszatükrözni a fényt, mint a matt festék.

Fényes felületek

Fényes a konyhában és a fürdőszobában fényes felületekkel az egységeken, ez ismét visszatükrözi a szobába érkező fényt, és a teret világosabbá és nagyobbá teszi.

Charles Bettes, a. Az építészeti és belsőépítészeti cég, a gpad london ltd, elmagyarázza, hogy amikor a konyháról van szó, "válasszon egy világos színsémát, és tartsa fenn az összhangot a falakon és a szekrényajtókon keresztül".. Ezáltal a természetes fény visszatükröződik a felületről, és tágasabbá teszi azt.

"Nem feltétlenül kell fehéret vagy krémszínt választani; bármilyen halvány szín, például a kék vagy a szürke ugyanolyan jól működik" - mondja.

Más helyiségekben a fényvisszaverő felületű bútorok és kiegészítők hozzáadása segíthet a fény szórásában. A fém, üveg és tükrös kiegészítők segíthetnek a rendelkezésre álló fény maximális kihasználásában, és stílusos megjelenést kölcsönözhetnek az egész lakásnak.

A konyha megvilágítása

A megfelelő padlóburkolat

A padló is környezetbarát fényvisszaverővé alakítható, ha polírozott felületű fa-, kerámia- vagy kőpadlót választ, amely sokkal több fényt ver vissza, mint a szőnyegek.. Ha szőnyeget szeretne, maradjon a világos, semleges színeknél.

Zöld

Ne feledkezzen meg a házon kívüli zöld növényzetnek a házon belüli fényviszonyokra gyakorolt hatásáról sem. Fordítson figyelmet a kertjére, és nyírja meg az ajtók és ablakok körül növő fákat, bokrokat vagy kúszónövényeket.

Tisztítsa meg az ablakokat

Amikor kint van, alaposan tisztítsa meg az ablakokat és az üvegajtókat, hogy a lehető legtöbb fény juthasson be otthonába az üvegen keresztül.

Üveg

Ha van rá pénze, a természetes fény növelésének legjobb módja otthonában a nagyméretű új ablakok és ajtók beépítése.. A kétszárnyú ajtók különösen jó választásnak bizonyulnak, mivel a ház egy egész falát üveggé alakíthatják át, így lélegzetelállító kilátást és a legmagasabb szintű megvilágítást biztosítanak.

Mesterséges fény

Növelje a fényerőt mesterséges fénnyel, amely inkább fokozza, mint átveszi az otthonába bejutó természetes fényt.. Fordítson különös figyelmet azokra a területekre, ahová az ablakokból nem jut fény, például a kényelmetlen sarkokba, folyosókra vagy fülkékbe.

A fényerő-szabályozó kapcsolók beszerelésével jobban szabályozhatja a helyiség megvilágítását, és fokozatosan változtathatja a fényerősséget, ahogy a természetes fény a nap folyamán változik otthonában.

"A népszerű LED-izzók három fő lehetőséget kínálnak: lágy/meleg fehér, világos/hűvös fehér és nappali fény." - mondja Jo Dyson. "A hangulatos és pihentető térhez meleg fehéret használok.. Nagy rajongója vagyok a dimmereknek, és nem csak a fő lakóterekben; ugyanolyan fontosak a hálószobákban és a fürdőszobákban is.. Ha reggel munkába készülsz, lehet, hogy világos, fényes hálószobát és fürdőszobát választasz, de ha megnyugszol és lefekvéshez készülődsz, akkor tompítsd le a fényeket ".

Talán érdekli ezeket a termékeket?

Konyhafények

Oszd meg ezt az oldalt