Ingyenes szállítás a 54545Ft-tól
Több mint 57 000 termék
{{ aa_name() }}

Lehetséges problémák a kerti golyók telepítése során

A könnyű gömbök fantasztikus díszek, amelyek kertjét mesévé varázsolják. A piacon rendelkezésre állnak napkollektoros és hagyományos golyók, amelyek csatlakoznak az elektromos áramhoz való hozzáférést biztosító kábelhez. Bár az ilyen kerti világítás eredeti és egyre népszerűbb, összeszerelése nehéz lehet. Bemutatjuk azokat a lehetséges problémákat, amelyek az ilyen típusú lámpák telepítése során felmerülhetnek.

Telepítés

Modelltől függően a könnyű gömböt kétféleképpen lehet felszerelni:

  • stabil alapra csavarozva ill
  • a földbe temetett kis (kb. 50 cm) csőhöz csavarozva.

Mindkét típusú lámpában lyukat kell ásni az összeszerelésükhöz. Ily módon létrehozunk egy helyet egy stabil alap számára, amelyet ezután egy fénygömbbel állítunk össze. Ne feledje, hogy az alapítvány:

  • minimum a földfelszín szintje fölé emelkedett
  • lyuk volt a kábel fúrására.

Csatlakozás tápegységhez

A könnyű golyóknak szabványos kapcsolója lehet, amelynek köszönhetően az egész kert egy pillanat alatt ragyog. Lehetőség van alkonyat-érzékelők felszerelésére is - így a lámpák spontán bekapcsolnak a sötétben - vagy mozgásérzékelőkre, amelyek aktiválják a golyókat, ha valaki a közelben van.

Egy olyan helyzetben, amikor a kert, amelyet már telepített a 230 V-os telepítéssel, egyszerűbb lesz, ráadásul valójában nincs korlátozás a felhasznált lámpák számára és a használt izzók teljesítményére. Ha nincs ilyen telepítése - az elektromos kábelt a gömbhöz kell húznia.

Kerti labdák halmaza

Világítás helye

A könnyű golyók kertbe történő elhelyezésének megtervezésekor tegye meg úgy, hogy elkerülje a berendezés esetleges lopását vagy rongálását.

Biztonság

A könnyű golyók felszerelésekor ne feledkezzen meg a biztonsági előírásokról:

  • a föld alá rejtett kábelek nem futhatnak túl közel az erősen megnövekedett gyökérzetű nagy fákhoz, az alapok mentén, és nem lehetnek közelebb, mint kb. 80 cm-re a vízvezetékektől;
  • Kerülje a lámpák árterekre történő elhelyezését, hogy a víz ne árassza el alulról a berendezést - különösen azoknál a gömböknél, amelyeknél az IP 44 együtthatós világítótestet használnak.

Kerti drót

Az izzó ereje és színe

Az izzók megfelelő teljesítményét figyelembe kell venni. A túl gyenge lehet, hogy nem úgy világítja meg a környéket, ahogy szeretné. Az izzók kiválasztásakor ügyeljen az általuk kibocsátott fény színére - forró, hideg és RGB LED-ek kaphatók a piacon. Olyan LED-izzókat javasolunk, amelyek lehetővé teszik az Ön által választott fény bármely színének beállítását. Emellett energiatakarékosak és nagyon hosszú az életük.

Az izzók teljesítményének megválasztásával nem a napenergiával működő napelemes lámpáknál jelentkezik a probléma - leggyakrabban beépített LED RGB modulokkal rendelkeznek.

Gömbméret

Amikor a kertbe tökéletes fénygömböt választ, gondoljon a megfelelő méretre. Kínálatunkban 20, 25, 30, 40 és 50 cm átmérőjű lámpákat talál. A gömbök mérete ezért könnyen adaptálható a kertedhez, és például nagyobb helyiségekben használhat nagyobb lámpákat, magas és buja növényzettel, és kíméletesebben használható kisebb, alacsony növényekkel benőtt kertekben.

LUNA BALL

Talán érdekli ezeket a termékeket?

Powered kerti golyók, Solar Garden Balls, Kerti dekorációs golyók

Oszd meg ezt az oldalt