Ingyenes szállítás a 54545Ft-tól
Több mint 57 000 termék
{{ aa_name() }}

Fémlámpák - tökéletes választás bármilyen belső térbe

A világítás és a belsőépítészet szabványai ugyanúgy változnak, mint a divatvilág szokásai. Azonban nem kell vakon követnie az évszakonként változó trendeket, feltéve azonban, hogy ügyesen választja meg a belső világítás fajtáját és módját.

A lámpáknak nem kell csak háttérnek lenniük más bútoroknak és felszereléseknek. Ha hosszú évekig szeretné élvezni a csodálatos megvilágítást anélkül, hogy rövid időn belül ki kellene cserélnie, akkor érdemes egy egyszerű, klasszikus megjelenést felvinni. A kiválasztott anyagokra és formákra egyaránt vonatkozhat. Az alapanyagokról döntve fogadhatunk az eredeti és valamivel extravagánsabb dizájnlámpákra, amelyek általában véve recept nélküli és nem fajspecifikus uralkodnak az egész teremben. Ezen a ponton érdemes alaposabban megvizsgálni a fémlámpák kínálta elrendezési lehetőségeket. Az egyedi megoldások remekül működnek majd az ipari stílusú, de skandináv vagy csillogású lakásokban is.

Fém függesztett lámpák

A függesztett lámpák a beltéri világítás alapvető és egyben legfontosabb típusa. A fényszórás különböző módjai és a piacon elérhető modellek gazdagsága miatt a megfelelő kiválasztása nem a legkönnyebb. Az elején szigorúan meg kell határoznia a lámpa összeszerelésének helyét (ha van ilyen lehetősége, érdemes odafigyelni a ház és az elektromos berendezések tervezésekor), másokat azért, mert az ebédlőt választja az asztal mentén és mások a tágas nappaliban. A függő lámpák általában funkcionális és dekoratív lámpák szerepét töltik be, ritkán csak dekoratívak. A konyhai világítás kiválasztásakor figyeljen két különböző funkcióra, amelyeket ebben a helyiségben el kell látni. Ezek közül az első a fény általános szóródása. Fontos, hogy lehetővé tegye a fény visszaverődését a falakról vagy a mennyezetről, ami megakadályozza a nemkívánatos árnyékok keletkezését a konyhaszekrényekben, és biztosítja az egész helyiség egyenletes megvilágítását. Alapkivitelben egy 2,4-2,5 m magasságú lakásban a függő lámpák magasságának 1,9-2,1 m magasságban kell lennie. A konyha egy olyan hely, ahol egy széles fém árnyalatú lámpát kell választania, amelynek szintén magasan kell lennie a mennyezetnél. A második fontos szerep a munkalap megvilágítása, amelynek 0,55-0,7 m-re kell lennie a fényforrástól. Érdemes emlékezni a gyakorlati szempontokra, és olyan lámpát választani, amely nem lesz problémás a tisztítás során - az egyszerű fémlámpák remek megoldást jelentenek (nagy lyukszámú designer lámpák nem ajánlottak). Más helyzet van egy olyan helyiségben, mint például egy hálószoba, ha meghitt légkört akarsz teremteni benne, akkor érdemes egy olyan félárnyék formájában árnyékot választani, amely bezárja a fénysugarat és egy helyre fókuszálja. Ha elegáns hálószobát szeretne elrendezni a csillogás stílusában, válasszon egy lámpát, amely értékes anyagokat, például aranyat vagy rézet utánoz. Tökéletesen itt, eredeti formájában. A fém függesztett lámpák ideális megoldást jelentenek az éjszakai szekrények felett is, a hagyományos álló lámpák helyett. Amikor a nappali lámpáról dönt, figyeljen annak méretére. Ha ez lesz az egyetlen fényforrás, akkor érdemes egy nagy árnyékot választani, amely nem korlátozza jelentősen a szórt fényt, vagy egyszerűen egy fém áttört burkolatot (egy jól megvilágított szalon optikailag megnöveli). Ellenkező esetben kiválaszthatja a dekoratív funkcióval rendelkező lámpát, és kiegészítheti az egészet gyertyákkal és állólámpákkal.

Loft fém
lámpa

Fém lámpák

A fent említett gyertyák kiváló lehetőség mindazok számára, akik tovább akarják világítani a szobát. A kis területtel rendelkező helyiségek kissé több helyet kaphatnak a megfigyelők szemében, köszönhetően a falfényeknek, amelyek megvilágítják az egyik hosszabb falat. Ezután kiválaszthatja a lakást a lakás többi részébe, vagy finom fém árnyalatokat választhat, csak a funkcióikra összpontosítva.

Fehér és fekete függő lámpák

A skandináv stílusban a lakásában habozás nélkül fogadhat fehér és fekete lámpákra, amelyek egyszerű formájukban egyedülálló esztétikával rendelkeznek. A klasszikus, zárt árnyalatok soha nem mennek ki a divatból, fehér és fekete színekkel gazdagítva, stílusosan és egyedi módon egyesítik az egész lakást. Érdemes minden szobában egy sor lámpát választani, például egy nagy fehéret a nappali közepén, és néhány kisebbet fekete színnel, az étkező lécére szerelve.

függő fémlámpa

Ipari lámpák

Egyre többen élnek posztindusztriális helyiségekben, amelyeket lakossági célokra alakítottak ki, vagy végül ilyen stílusban berendezik a minimalizmust és a modern megjelenést ötvöző lakásokat. Ha Ön is szeretne hasonló lakást, ne feledje, hogy a minimum

Talán érdekli ezeket a termékeket?

Sínrendszer, LED csíkok

Oszd meg ezt az oldalt