Ingyenes szállítás a 54545Ft-tól
Több mint 57 000 termék
{{ aa_name() }}

A világítás mint a belsőépítészetet kiegészítő elem

A világítás gyakran kiegészíti a belsőépítészetet. Fontos átgondolni a világítást és alaposan megtervezni. Hova fogja tenni az alapvilágítását? Hol szeretnél ma este olvasni? Hol kell elhelyezni a környezeti világítást? A gyakorlati igények kielégítése mellett a világítás segít kifejezni a belső tér kívánt stílusát.

A világítás mint a belsőépítészetet kiegészítő elem

Fabian A világítás gyakran kiegészíti a belsőépítészetet. Fontos átgondolni a világítást és alaposan megtervezni. Hova fogja tenni az alapvilágítását? Hol szeretnél ma este olvasni? Hol kell elhelyezni a környezeti világítást? A gyakorlati igények kielégítése mellett a világítás segít kifejezni a belső tér kívánt stílusát. A belső tér egyetlen más eleme sem kínál ilyen széles választékot, mint a világítás. Talán ezért gyakran a legnehezebb döntések otthon. Nagyon sokféle modell, szín, anyag és stílus létezik: az ipari világítástól, a skandináv dizájn lámpáktól, a klasszikus lámpatestektől, a stílusos függesztett lámpáktól a romantikus olvasólámpákig.

A világítás fontos szerepe

Nagy szerepet játszik a tér érzékelésében. Az elhelyezés, az intenzitás és a szín hozzájárul a kiegyensúlyozott kialakításhoz. A világítás kialakítása nem korlátozódik csak a mesterséges fényre. Amikor csak lehetséges, természetes fényt kell használni, még akkor is, ha a mennyiség korlátozott. Különböző típusú világítás beépítése a projektekbe kellemes belső teret biztosít. Itt vannak tippek és technikák a világítás tervezéséhez, amelyek segítenek az utazás során megtervezni a világítást.

A konyha megvilágítása

A konyha megfelelő megvilágítása elengedhetetlen. Ha konyhai szigete van, válasszon feladatmegvilágítást - például függesztett lámpákat -, hogy megkönnyítse az ételek szeletelését és elkészítését. Ugyanarra a célra szekrény alatti világítást is telepíthet, de mindenképpen szórt fényforrást válasszon, hogy elkerülje a fényvisszaverődést a fényes munkalapokon, vagy a LED világítást a matt felületekre. A konyhai világítással kapcsolatos másik tipp a beépített mennyezeti lámpák használata. A konyhában működő beépített lámpák néhány példája a tartomány két oldalán található, hogy a szoba közepét keretezze, vagy a nyitott konyhai polcok felett. Ha bárhol süllyesztett lámpákról van szó, akkor a szabály az, hogy minden 0,3–0,6 m²-es mennyezetre telepítenek egyet. Győződjön meg arról is, hogy van-e fényerőszabályzó a süllyesztett lámpákhoz (vagy bármely más fényhez ebben a tartományban) a fényerő szükség szerinti beállításához.

Étkező lámpák

Az ebédlőben a család és a vendégek étkezhetnek. Ennek a térnek a kialakításakor ügyelnie kell a lehető legbarátságosabbra, és ennek elérésének legjobb módja az, ha lámpát helyezünk az asztal fölé. Csillár vagy függesztett lámpa teszi a dolgot, de ne korlátozza a világítást. A réteges világítás minden szobában a legjobban működik, és az étkező sincs másként. A fali lámpák, az utak világítása és a süllyesztett lámpák jól működnek az étkezőkben, további megvilágítást biztosítva, ezért ne habozzon beépíteni őket a világításba.

Fürdőszoba világítás

Fontos a megfelelő megvilágítás a fürdőszobában. A fürdőszoba a reggeli előkészületek és az esti kikapcsolódás helyszíne. Megfelelő világítást kell biztosítani a mindennapi tevékenységek megkönnyítése érdekében. Az egyik legrosszabb dolog, amit tehet a fürdőszobában, az az, hogy fényforrást telepít a tükör fölé. Ez nem kívánt árnyékokat és kínos káprázatot okoz az arcokon. A tükör mindkét oldalán a szem magasságába helyezés a helyes módja annak, hogy megvilágítsa az öltözködőasztalt. További remek tippek a fürdőszoba megvilágításának megtervezéséhez: a kád feletti hangsúlyos megvilágítás, amely meleg és nyugtató fényt kölcsönöz a helyiségnek, az alapszekrények alatti világítás éjszaka biztosítja a világítást, és ha az oldalukon nincs hely páncélosoknak, akkor beépítheti a háttérvilágítást a tükör mögé.

Nappali világítás

Szerkesztés

A ház más helyiségeitől eltérően a nappali sokféle célra használható. A nappaliban tévét nézhet, olvashat, társasjátékokat játszhat, házi feladatokat végezhet, vendégeket szórakoztathat. Gondoljon arra, hogy mit használ erre a helyre a világítás megtervezéséhez. A feladat világítása, például egy íves lámpa a kanapé vagy a fotel mögött, hasznos, ha a nappaliban olvas. A hangsúlyos megvilágítás akkor is jó ötlet, ha egy növényt vagy képet szeretne kiemelni. Ha felső lámpatestet vagy süllyesztett világítást tervez telepíteni, akkor fontos, hogy azok tompíthatók legyenek, hogy különböző helyzetekben működjenek.

Hálószoba lámpák

A hálószoba legjobb tervezési tippje, hogy nem csak egy mennyezeti lámpára korlátozódik. Számos hálószobai világítási lehetőség kínál meleg, pihentető és hívogató légkört. Például mennyezeti lámpatest helyett választhat lámpákat vagy fali lámpákat az ágy mindkét oldalán. A mennyezeti lámpát azonban nem kell teljesen megszüntetnie. Kiegészítheti a gyönyörű mennyezeti világítási szettet egy-egy asztali lámpával minden éjjeliszekrényen. A fény szimmetriája csodákat tesz a hálószobában.

Talán érdekli ezeket a termékeket?

Beltéri világítás, Világítás a szobában

Oszd meg ezt az oldalt