Ingyenes szállítás a 54545Ft-tól
Több mint 57 000 termék
{{ aa_name() }}

Világítás a gyűjtősíneken

A tartós és masszív felépítés, az egyszerű és gyors összeszerelés, a funkcionalitás és a nagy rugalmasság a gyűjtősínek világításának megalkotásában és módosításában az innovatív rendszer legfontosabb jellemzői. Ma megpróbáljuk elmagyarázni, hogy mi a vasúti rendszer, hol használják és milyen funkciókkal rendelkezik

Mi a vasúti rendszer?

A sínrendszer egy praktikus megoldás, amely lehetővé teszi, hogy egyetlen kábellel több különböző lámpát csatlakoztasson az áramforráshoz. Ez a típusú világítás főként sínből áll, de nem hagyhatja figyelmen kívül a lámpatest, a dugók, a szerelőkeretek, az áramellátás vagy a csatlakozók szerepét. A gyűjtősínek lehetővé teszik az egyedi kapcsolatok létrehozását, amelyek biztosítják az adott világítás egyediségét. Létrehozásukhoz azonban speciális csatlakozókra van szükség, amelyek alakja a rendszer következő elemeinek összekapcsolásának irányától függ.

Busz spotlámpa
Quattrobi

Fontos elem a szerelvények kiválasztása is. Ebben az esetben minden az egyéni igényektől, ízléstől és preferenciáktól függ. A tápkábelekre reflektorokat vagy függesztett lámpákat szerelhet fel.

Modern-lámpa-függő-gyűjtősín

Melyik rendszert válasszuk - egyfázisú vagy háromfázisú?

Érdemes tudni, hogy a vasúti rendszernek két alapvető típusa létezik - egyfázisú és háromfázisú. A fő különbség közöttük a sínekre helyezett egyidejűleg aktivált fényforrások számában rejlik. Egyfázisú rendszerben egy kapcsolóval bekapcsolja az összes reflektort, amelyek a kábelen találhatók. A háromfázisú sínek viszont lehetővé teszik az egész rendszer három áramkörre történő felosztását, amelynek köszönhetően egy adott pillanatban ugyanazon a gyűjtősínen működtethetjük a kiválasztott lámpákat, pl. Csak a szélsőt vagy csak a középsőt.

Miután döntött a sínrendszer típusának megválasztásáról, megfelelő síneket kell kiválasztani. Igényeitől függően megvásárolhatja a felületre szerelt vagy 1 m, 2 m vagy 3 m, 4 m hosszú sínt. A 3 és 4 m-es sínek csak háromfázisú rendszerben állnak rendelkezésre.

Buszkábel

Természetesen ki kell választani a gyűjtősínek színét is. Színüknek hasonlónak kell lennie a beépített lámpákhoz, hogy stílusosan konzisztens elrendezést kapjanak.

Vasúti világítás - hol fog működni?

A sínvilágítást sok belső térben használják. Megpróbálhatja kicsi, hangulatos apartmanokban, valamint tágas otthonokban felszerelni. Van olyan hely is, ahol kiválaszthatja a világítás elhelyezését: tökéletesen harmonizál egy hosszú, keskeny folyosóval, vagy egy tágas konyhával vagy nappalival. Természetesen minden vendégnek örülni fog. Az autópályák világítása olyan megoldás, amely jól működik nagyobb felületeken, például üzletekben, kiállítási csarnokban, haj- és szépségszalonokban. Ezek esztétikai installációk - nem torzítják el a belső teret, éppen ellenkezőleg - egyedi jelleget kölcsönöznek neki. Ennek köszönhetően tökéletesen harmonizálnak az adott helyiség más elrendezési elemeivel.

Nem csak esztétika vagy más megvilágítási előny a gyűjtősíneken

A gyűjtősínek világításának megkérdőjelezhetetlen előnye a gyors összeszerelés. A második dolog az a képesség, hogy szinte bármely pillanatban változtatásokat hajtsunk végre. A felszerelt rendszer részeként szabadon módosíthatjuk a szerelvényeket - megváltoztathatjuk azok helyét, mennyiségét vagy típusát. Érdemes hangsúlyozni, hogy a reflektor vagy a lámpa mozgatása, fényképezése vagy felszerelése szó szerint néhány másodpercet vesz igénybe, és nem igényel szerszámokat. Ennek a rendszernek egy másik előnye az egyetemesség - a gyűjtősínek lehetőséget nyújtanak több lámpa táplálására egy vonalon, így ez a rendszer nem igényel annyi kábelt, mint a szokásos telepítéseknél. Ezenkívül a sínvilágítás független fényforrás lehet, de ez a megoldás azok számára is ideális, akik csak a spot világítást keresik. További előny a merevség, a tartósság és a teljes szerkezet szilárdsága.

Talán érdekli ezeket a termékeket?

Sínrendszer, LED csíkok

Oszd meg ezt az oldalt