Ingyenes szállítás a 54545Ft-tól
Több mint 57 000 termék
{{ aa_name() }}

Hogyan válasszuk ki a megfelelő asztali lámpát?

Az íróasztalra helyezett vagy munkahely közelében elhelyezett lámpa befolyásolja a tevékenységek hatékonyságát és a koncentrációt. A rosszul illeszkedő megvilágítás miatt a szemed gyorsan elfárad, fejfájást, sőt hányingert okoz. A fénynek nem szabad túl erősnek vagy túl gyengének lennie. Figyelembe kell vennie a munka jellegét és a munkaállomás használatát is - akár csak tanulás közben, vagy esetleg néhányat fogunk ülni az íróasztalnál - naponta több órán keresztül.

A lámpa beállítása

Az íróasztal elrendezésénél és az asztali lámpák közül való választáskor alkalmazott egyetemes szabály a világítás beállítása az általunk írt domináns kéz szerint. Embereknek:

  • Jobbkezes - a lámpának az íróasztal bal oldalán kell lennie;
  • Balkezes - helyezze a fényforrást az íróasztal jobb oldalára.

A fenti megoldás lehetővé teszi a munkaterület jobb megvilágítását. Az íróasztalt használó hallgatókat vagy építészeket nem fogja irritálni, ha árnyékot vetnek a kezükbe, például egy notebookra vagy könyvre.

Az állítható LED asztali lámpa tető kapcsolóval megfelelő megvilágítást biztosít és befolyásolja a munka kényelmét. A készülék eredeti, geometriai formája érdekes dekorációvá válik egy magán irodában vagy otthoni irodában.

Lampa loftowa

Amikor az asztallap felülete nem teszi lehetővé álló asztali lámpa használatát - érdemes egy polcra vagy falra rögzíthető eszközt választani. Az asztalra szerelt lámpák megspórolják az íróasztal munkaterületét, és a mozgatható karnak köszönhetően gyorsan és egyszerűen megváltoztathatja a fény beesési irányát.

Asztali
lámpa

A fény típusa és színe

A tanulás vagy az íróasztalnál végzett munka kényelmét és minőségét a készülékben használt izzó befolyásolja. Figyelni kell a fény színére és intenzitására. A túl erős megvilágítás irritálja a szemet, kellemetlen, migrénes fejfájást is okozhat. Másrészt az alacsony intenzitású fény miatt az íróasztalt használó embernek meg kell erőltetnie a szemét és sötétben kell olvasnia. A szem gyorsabban elfárad, az emberek elfáradnak, és a munka hatása nem kielégítő. A természetes látáshoz legközelebb eső fény a legjobb a látásához. LED világítással ellátott irodai lámpa sikeresen használható az íróasztal használatakor.

További fényforrások

Az otthoni pultnál vagy a cég irodájában végzett sok órás munka során érdemes egy további fényforrással megvilágítani a munkaterületet. Ehhez használjon ** függő mennyezeti lámpát **. A készülék megfelelő fényt vet az egész helyiségre a munka vagy a tanulás érdekében.

Lógó lámpa az
íróasztalhoz

Egy másik, ugyanolyan hatékony megoldás lehet egy falikar. A készüléket az íróasztal fölé vagy az oldalfalra szerelik. Asztali lámpa vagy izzólámpa megrongálódása esetén a fali lámpa ideiglenes fényforrásként használható a munkaterület számára.

Reflektorek do
biurka

Azok, akik értékelik az eredetiséget és a geometriai formákat, kedvelni fogják a Haakon asztali lámpát. A készülék társasjátékok kockájához hasonlít. Az oldalfalakon kivágott izzó áttört alakja miatt a kibocsátott fény finoman szétszóródik. Az asztali lámpa egyedi formája vonzza a figyelmet, és az iroda vagy az iroda fő dekorációjává válik.

Asztali lámpa
izzó

Talán érdekli ezeket a termékeket?

Asztali lámpák gyerekeknek, Asztali lámpák, Loft fények

Oszd meg ezt az oldalt