Ingyenes szállítás a 54545Ft-tól
Több mint 57 000 termék
{{ aa_name() }}

Edison izzó az online áruházban

A XIX. Század rendkívül viharos politikai, gazdasági és társadalmi változások ideje volt. Sokak számára ez összefüggésben lehet a szabadságért és a függetlenségért folytatott küzdelemmel (ideértve a felosztás alatt álló lengyeleket is), az uralkodó rend elleni nemzeti felkelésekkel vagy olyan országok egyesülésével, mint Németország és Olaszország. Hangsúlyozni kell azt is, hogy ez számos találmányt és felfedezést is eredményezett, amelyek jelentősen befolyásolták az emberek életminőségének javulását. Bár sokan közülünk nem használják őket napi rendszerességgel, vagy nem szükségesek ahhoz, hogy éljünk - mint például egy revolver vagy dinamit -, az életet megkönnyítő tárgyak széles választéka áll rendelkezésre. Ebben a csoportban van még telefon, villamos, rádió és … alulértékelt izzó.

Loft Edison bulb

A legtöbbünk számára az izzó fogalma közvetlenül kapcsolódik Thomas Edisonhoz. Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy neve csak az ok-okozati folyamat végén van, amely a találmány 1879-es szabadalmaztatásával zárult. Az első kísérleteket a fény megtartására 1838 óta Jobard követte. - vákuumban izzó szénszál. Két évvel később egy Robert Grove nevű férfi megpróbált tartós hatást elérni, ha platina huzallal tartotta a fényt. Csak 1854-ben került sor az izzó első gyakorlati használatára reklámozásra, elszenesedett bambuszból készült rosttal. 1860-ban Joseph Wilson Swan szabadalmaztatta az izzó szénszálat egy buborékban, amelyből a levegőt eltávolították. Ugyanez a feltaláló 1878-ban szabadalmaztatta az első tömeges használatra alkalmas izzókat, és Hiram Stevens Maxim jóvoltából ugyanebben az évben megkezdődött a tömeggyártás az Egyesült Államokban. Egy évvel később Thomas Alva Edison szabadalmat szerzett izzójára.

Thomas Alva Edison, aki 1847-1931-ben élt, értékes feltalálóként és vállalkozóként vonult be a történelembe. Neki tulajdonítják az elektromos izzó feltalálását, amelyet 1879-ben szabadalmaztatott. Jobard, Grove és mások tárgyalásai után Edisonnak sikerült tartós hatást elérnie a fény megtartásában. Annak ellenére, hogy szabadalmi bűnüldözési módszerei sok vitát váltottak ki és okoznak, és egyes találmányok szerzősége széles körben megkérdőjelezhető, Edison neve elválaszthatatlan volt az izzótól.

Az izzó nem más, mint egy elektromos fényforrás, amelyben egy alig olvasztható anyagból (eredetileg grafit, ma volfrám) készült rost izzó test. Az a szálas vel. nemesgázok keverékével ellátott üveggömbbe helyezett volfrámhuzal kb. 2500-3000 K az elektromos áram áramlása miatt. Az izzóból kapott fény hasonló a napfényhez. Az egyik legnagyobb előny a tárgyak jó színvisszaadási indexe, amelyet ebben a fényben nézünk meg, valamint az a tény, hogy folyamatosan ragyog. Az izzó által kibocsátott fény spektruma folyamatos, alacsonyabb a színhőmérséklete - ez inkább sárga -, mint a napfény.

Bár a villamos energiát már a 19. század végén széles körben használták, még nem vették figyelembe a villamos energia tömeges népszerűsítését. Az Edison praktikus izzójának feltalálása szükségessé tette az áramellátást nagyobb számú vevő számára. Thomas Edison szintén megépítette a világ első közműgyárát New Yorkban. 6 db 125 lóerős gőzgépekkel működtetett egyenáramú generátora volt, 110 V-os villamos hálózattal ellátva, amelyekhez 7200 izzót csatlakoztattak.

A hagyományos és közönséges izzók (más néven izzók vagy volfrám izzók) lassan kivonulnak a piacról, elsősorban a magas üzemeltetési költségek miatt. Ezek az izzók a legkevésbé tartósak és egyben a legsürgősebbek is. A hagyományos izzók kifejlesztése halogén lámpák (halogén lámpák). Kicsit nagyobb a tartósságuk, miközben akár 30% -kal kevesebb energiát fogyasztanak a szokásos elődhöz képest. A izzók másik típusa a különböző formájú kompakt fénycsövek, amelyeket hagyományos lámpákban használnak. A fénycsövek sokkal több fényt generálnak, mint a hagyományos izzók. Életük eléri a 15 ezret. órákon át, de ne felejtse el azokat megfelelő módon megsemmisíteni a higanytartalom miatt. A legmodernebb fényforrás a LED izzók. Elsősorban a piacon (valamint az online áruházakban) elérhető más fényforrásoknál lényegesen hosszabb tartósság és lenyűgöző elektromos hatékonyság jellemzi. Jelenleg ez a leginkább energiatakarékos fényforrás, nem bocsát ki UV-sugarakat, és nem káros anyagokból áll.

A modern típusú izzók nagy listája ellenére az Edison izzó prototípusa jelentős érdeklődésnek örvend és visszatér. A Lunares.pl online áruházban több (körülbelül egy tucat) modell megtalálható, amelyek az Edison találmányára utalnak. Az izzó izzóban egy fonott szénhuzal van többször. A finom fény minden belső tér egyedi hangulatát teremti meg, kellemes meleget adva.

Talán érdekli ezeket a termékeket?

, , Kerti Light Strings

Oszd meg ezt az oldalt