Ingyenes szállítás a 54545Ft-tól
Több mint 58 000 termék
{{ aa_name() }}

Kerti és kültéri lámpák

Kerti és kültéri lámpák

A tájtervezés harmóniája nem érhető el fény nélkül: a megfelelően elhelyezett kerti lámpák megvédik a kertben lévő teret és hangsúlyozzák annak természetes szépségét. Két fő típusú világítás használható a kerti világítás tervezésében. Az erős, irányított fény hozza létre a fő fényt, a lágy fény pedig szórja tovább a fényt, dekoratív funkciót hordozva. A piacon olcsó kerti lámpák vannak, amelyek tökéletesen megvilágítják a környező tájat, és díszítő elemeket hoznak hozzá.

Kültéri világítás használata

Mind a klasszikus, mind a modern magánkertekben és nyilvános helyeken a kerti világítást a következők megvilágítására használják:

  • Kerti ösvények
  • Sziklakertek, kőkompozíciók
  • Szobrok és kerti figurák
  • Virágágyások és virágágyások
  • Nyitott verandák és pavilonok
  • Dekoratív medencék és tavak.

A fő fény és az ékezetes fény kombinálásával holisztikus képet kaphat a térről, felhívva a figyelmet a legsikeresebb és legeredetibb megoldásokra, és elfedve a kert legkevésbé vonzó zugait.

Kerti világítás - mire kell figyelni?

Mint minden más formában, a tájvilágítás területén is számos finomság és szabály van, amelyek megkönnyítik a kész kültéri világítási rendszer kiválasztásának és tervezésének folyamatát.

Kültéri világítás és biztonság

A kerti lámpáknak megbízható földeléssel kell rendelkezniük. Ez a követelmény kötelező a fémből (vagy más elektromosan vezető anyagból) készült kerti lámpáknál. Szigetelő műanyagból készült lámpák esetében nincs szükség földelésre, mivel a kültéri lámpatest ilyen háza nem vezet áramot.

Biztonsági okokból érdemes megfontolni a kisfeszültségű lámpák használatát is . Biztonságos megoldás akkor is, ha maga a lámpatest vagy annak tápkábele sérült. Kisfeszültségű áramot használhatunk dedikált kisfeszültségű világítás vagy bármilyen cserélhető fényforrással ellátott kerti lámpa esetén. A cserélhető fényforrással ellátott kerti világítás lehetővé teszi kisfeszültségű izzó (lehetőleg LED) használatát, de a telepítés kezdetén tápegységet kell használni. A kisfeszültségű kerti világítás tervezésekor figyelembe kell venni a feszültségcsökkenéseket egy hosszú (több tucat méternél hosszabb) tápkábel esetén, és ennek megfelelően kell megoldani ezt a problémát, pl. Szabályozott feszültségű tápegység használatával , váltakozó áram használatával (alacsonyabb feszültségcsökkenések), átalakító használatával.

Biztonság. A szabadban történő telepítés csak a por- és vízálló lámpatest -modelleket teszi lehetővé. A kerti lámpa testét le kell zárni, és korrózióálló anyagokból kell készíteni. Az IP védettségi szintje tájékoztat minket a kerti lámpa tömítettségéről. Feltételezzük, hogy a LED kerti lámpák, valamint a hagyományos lámpák biztonságosak kültéri használatra, legalább IP44 védettséggel . Nem hermetikus lámpák, de védik az elektromos alkatrészeket az esőtől és az időjárási körülményektől, és felépítésük lehetővé teszi a víz elvezetését a gravitációnak köszönhetően.

Ideális esetben a kültéri világítási rendszer áramellátására szolgáló kábeleket még az építési munkálatok szakaszában is le kell fektetni, akkor nem áll fenn a zöldterületek károsodásának veszélye. A gyakorlatban az előzetes tervezés gyakran lehetetlen több okból is, de még mindig nincs feltétlenül szükség kedvenc gyepének ásására. A napelemekkel működő LED kerti lámpák a piac jelentős részét elfoglalták.

Kerti világítás - a megfelelő fényforrás kiválasztása

Annak érdekében, hogy a kert ne váljon növényzettel borított stadionná, előnyben kell részesíteni a lágy szórt fényű lámpákat. A kert vagy ház dekoratív megvilágításához elegendő 2W -5W teljesítményű LED izzó. Egy erősebb fényforrás használata káprázatos hatást kelt, és egy nagyobb teljesítményű kerti lámpa nézése nehéz élmény lesz a szem számára.

Más a helyzet a magasra szerelt kerti lámpások esetében , amelyek célja, hogy megvilágítsák az alattuk lévőket, azaz a kertet, utat, felhajtót, utat, parkot. A magas állólámpák LED -es fényforrásokkal vannak felszerelve 9 W -tól, 50 W -ig vagy akár 150 W -ig az utcai világításban.

Modern kerti világítás - cserélhető vagy beépített LED fényforrás?

A modern kerti lámpák két változatban kaphatók:

  • beépített LED fényforrással
  • vagy fényforrás nélkül.

A látszatokkal ellentétben az utóbbi megoldásnak számos előnye van, mert ez azt jelenti, hogy a megfelelő fényforrást kell választania és meg kell vásárolnia a termékek széles skálájából (amiben a Lunares áruház munkatársai szívesen segítenek), de ez azt is jelenti, hogy cserélhető fényforrás . A fényforrás felcserélhetősége felbecsülhetetlen értékű, ha egy ilyen fényforrás sérült, és ki kell cserélni. A fényforrás cserélhetőségének köszönhetően elegendő egyszerűen kicserélni az izzót, és a kerti lámpa megjavul, és újra felgyullad. Integrált LED -es fényforrások esetén gyakran szükséges a teljes lámpa cseréje meghibásodás esetén.

A modern kültéri lámpákat gyakran integrált LED fényforrásokkal kínálják. Aminek számos előnye is van: a fényforrás optimálisan van kiválasztva egy adott lámpához, így a vevő nem felelős az izzó kiválasztásáért. Az integrált fényforrások használata lehetővé teszi a gyártók számára, hogy olyan termékeket kínáljanak, amelyek a világító elem tetszőleges formájával rendelkeznek, ennek köszönhetően kifinomultabb kerti világítást kínálhatnak. Érdemes figyelni a minőségi szempontra és arra, hogy a felkínált világításnak van-e lehetősége a gyártó által biztosított izzó cseréjére, valamint a jótállási időre, mert a nem cserélhető fényforrás károsodása esetén cserélje ki az egész kerti lámpát.

Kerti lámpák: típusok

Az online áruház katalógusai több ezer terméket kínálnak, amelyek lehetővé teszik a kert és az otthoni világítás megtervezését. A kültéri világítás több alapvető típusra oszlik :

Kerti lámpák - magas állólámpák

Általában klasszikus kovácsolt lámpák vagy miniatűr formájúak lehetnek. A lámpa magassága és teljesítménye a telepítési hely funkciójától függően változik. Általában az ilyen típusú lámpákat a fő kerti utak és kerti kapuk megvilágítására telepítik.

Kerti világítóoszlopok

Lehetővé teszik az ösvény vagy járda kiemelését és kijelölését a kertben vagy a ház körül. Ezek meghatározzák a mozgás irányát, és felhasználhatók a topográfiai jellemzők kiemelésére. Leggyakrabban a kerti lámpákat könnyű oszlopok vagy oszlopok formájában készítik, és közvetlenül a talajba vannak felszerelve. Az alacsony magasságnak és a fény lefelé irányításának köszönhetően nem vakítják el a szemlélőt, miközben betöltik a hatékony dekoráció szerepét, amely segít kifejezni kertje stílusát.

Kültéri fali lámpák

Házra vagy kerítésre függesztve lehetővé teszik a környező terület megvilágítását, vagy a ház vagy kerítés homlokzatának megvilágítását. A szűk fényeloszlási szögű kültéri fali lámpák nagyon népszerűek az építészek körében, mivel ez lehetővé teszi az épület jellegzetes, hatásos megjelenésű fényoszlopainak elérését.

Süllyesztett kerti világítás

A talajba vagy a járdába süllyesztett kültéri lámpák : térkő, burkolólap vagy aszfalt. Használhatja őket utak vagy ösvények jelölésére, valamint kertje épületeinek vagy növényeinek megvilágítására. Süllyesztett kerti lámpa felszerelhető burkolt utak, szegélyek, lépcsőfokok burkolására. Ezeknek a lámpáknak teljesen vízállónak kell lenniük, IP67 védettséggel. Azt is fontos tudni, hogy milyen nyomásnak vannak kitéve, különösen, hogy lehetnek felső lámpák , amelyeken autót vezethetünk. Vannak süllyesztett lámpák is, amelyeket medencébe vagy tóba kell helyezni a víz megvilágítására.

Kerti függő lámpák

Mint a közönséges fali lámpák, egyetlen vagy összetett kompozíciók: könnyű füzérek . A függő kerti lámpa hasznos pavilonok és nyitott verandák megvilágítására. A függő kerti világítás falra, oszlopra, gerendára és akár faágra is felszerelhető.

Lebegő fények . Látványos módja a dekoratív tó vagy szökőkút kiemelésének. A gyártók zárt high-tech lámpákat kínálnak matt és átlátszó golyók formájában, valamint elegáns modelleket, amelyek tavirózsákat és lótuszvirágokat utánoznak.

A tájtervezés jelenlegi trendjei egyszerre több kerti lámpát igényelnek, sőt többféle lámpa kombinációját hangsúlyozzák egyszerre, így a végeredmény valódi műalkotásnak tűnik.

Kültéri világítás - Vélemények a termékekről


Világítóoszlop FAN GL 11205 sötétszürke LED 80 cm
2019. november 8.
Az elem megvásárlása nagyszerű döntés, ezt az üzletet ajánlom

Világítóoszlop LED FAN GL 11204 sötétszürke 50 cm
2019. június 12.
Találtam egy boltot, amely az allegro-t böngészte. ami nekem 10

RADO RADO 2 BL
2019. április 27.
Szép üzlet, barátságos kiszolgálás, ajánlom, magdalena

Kültéri mennyezeti lámpa CUBE CB-S AL
2018. április 4.
Szeretne ma lámpát vásárolni, és holnap biztosan megkapná? sikerült :) ajánlom az eladót. rozalia.


Világítási Tudásközpont - Blog

Tervezze meg világítását a Lunares segítségével Design világítás Lunares-szel

Ügyfeleink elvárásainak teljesítése érdekében olyan szolgáltatást kínálunk, amely a világítótestek kiválasztását tartalmazza az ügyfél elvárásainak megfelelően. Lépjen kapcsolatba velünk, írja le az igényeit a lehető legszélesebb körben, mi pedig kiválaszthatjuk a világítást, és különleges kedvezménnyel készítünk ajánlatot.

5 lépés a kert létrehozására és megvilágítására a kertben Egy sor kerti golyó a virágok

Hozzon létre egy kis paradicsomot a méheknek, madaraknak és rovaroknak a kertjében!

Ha a kertben terepbevétellel rendelkező rétet hoz létre, új háztartástagokat - sündisznókat, szitakötőket, madarakat és méheket - hívhat meg. Ez a fajta alap nemcsak a színek gazdagságával örvendezteti meg a szemet, hanem életteret is teremt a különféle állatfajok számára.

Tippek és ötletek a kültéri világításhoz Bega

A kültéri világítás inkább szükségszerűség, mint luxus. A kültéri világítás minden formában és méretben kapható, ezért sokféle felhasználási lehetőséget kínál. Függetlenül attól, hogy kiegészíteni kívánja-e otthonának dekorációját, vagy megpróbálja növelni a világítás szintjét az egész otthonban, a kültéri világítás segíthet.

Kerti és kültéri lámpák