Ingyenes szállítás a 54545Ft-tól
Több mint 55 000 termék
{{ aa_name() }}

Kerti és kültéri lámpák

Kerti és kültéri lámpák

A tájtervezés harmóniája nem érhető el fény nélkül: a megfelelően elhelyezett kerti lámpák megvédik a kertben lévő teret és hangsúlyozzák annak természetes szépségét. Két fő típusú világítás használható a kerti világítás tervezésében. Az erős, irányított fény hozza létre a fő fényt, a lágy fény pedig szórja tovább a fényt, dekoratív funkciót hordozva. A piacon olcsó kerti lámpák vannak, amelyek tökéletesen megvilágítják a környező tájat, és díszítő elemeket hoznak hozzá.

Kültéri világítás használata

Mind a klasszikus, mind a modern magánkertekben és nyilvános helyeken a kerti világítást a következők megvilágítására használják:

  • Kerti ösvények
  • Sziklakertek, kőkompozíciók
  • Szobrok és kerti figurák
  • Virágágyások és virágágyások
  • Nyitott verandák és pavilonok
  • Dekoratív medencék és tavak.

A fő fény és az ékezetes fény kombinálásával holisztikus képet kaphat a térről, felhívva a figyelmet a legsikeresebb és legeredetibb megoldásokra, és elfedve a kert legkevésbé vonzó zugait.

Kerti világítás - mire kell figyelni?

Mint minden más formában, a tájvilágítás területén is számos finomság és szabály van, amelyek megkönnyítik a kész kültéri világítási rendszer kiválasztásának és tervezésének folyamatát.

Kültéri világítás és biztonság

A kerti lámpáknak megbízható földeléssel kell rendelkezniük. Ez a követelmény kötelező a fémből (vagy más elektromosan vezető anyagból) készült kerti lámpáknál. Szigetelő műanyagból készült lámpák esetében nincs szükség földelésre, mivel a kültéri lámpatest ilyen háza nem vezet áramot.

Biztonsági okokból érdemes megfontolni a kisfeszültségű lámpák használatát is . Biztonságos megoldás akkor is, ha maga a lámpatest vagy annak tápkábele sérült. Kisfeszültségű áramot használhatunk dedikált kisfeszültségű világítás vagy bármilyen cserélhető fényforrással ellátott kerti lámpa esetén. A cserélhető fényforrással ellátott kerti világítás lehetővé teszi kisfeszültségű izzó (lehetőleg LED) használatát, de a telepítés kezdetén tápegységet kell használni. A kisfeszültségű kerti világítás tervezésekor figyelembe kell venni a feszültségcsökkenéseket egy hosszú (több tucat méternél hosszabb) tápkábel esetén, és ennek megfelelően kell megoldani ezt a problémát, pl. Szabályozott feszültségű tápegység használatával , váltakozó áram használatával (alacsonyabb feszültségcsökkenések), átalakító használatával.

Biztonság. A szabadban történő telepítés csak a por- és vízálló lámpatest -modelleket teszi lehetővé. A kerti lámpa testét le kell zárni, és korrózióálló anyagokból kell készíteni. Az IP védettségi szintje tájékoztat minket a kerti lámpa tömítettségéről. Feltételezzük, hogy a LED kerti lámpák, valamint a hagyományos lámpák biztonságosak kültéri használatra, legalább IP44 védettséggel . Nem hermetikus lámpák, de védik az elektromos alkatrészeket az esőtől és az időjárási körülményektől, és felépítésük lehetővé teszi a víz elvezetését a gravitációnak köszönhetően.

Ideális esetben a kültéri világítási rendszer áramellátására szolgáló kábeleket még az építési munkálatok szakaszában is le kell fektetni, akkor nem áll fenn a zöldterületek károsodásának veszélye. A gyakorlatban az előzetes tervezés gyakran lehetetlen több okból is, de még mindig nincs feltétlenül szükség kedvenc gyepének ásására. A napelemekkel működő LED kerti lámpák a piac jelentős részét elfoglalták.

Kerti világítás - a megfelelő fényforrás kiválasztása

Annak érdekében, hogy a kert ne váljon növényzettel borított stadionná, előnyben kell részesíteni a lágy szórt fényű lámpákat. A kert vagy ház dekoratív megvilágításához elegendő 2W -5W teljesítményű LED izzó. Egy erősebb fényforrás használata káprázatos hatást kelt, és egy nagyobb teljesítményű kerti lámpa nézése nehéz élmény lesz a szem számára.

Más a helyzet a magasra szerelt kerti lámpások esetében , amelyek célja, hogy megvilágítsák az alattuk lévőket, azaz a kertet, utat, felhajtót, utat, parkot. A magas állólámpák LED -es fényforrásokkal vannak felszerelve 9 W -tól, 50 W -ig vagy akár 150 W -ig az utcai világításban.

Modern kerti világítás - cserélhető vagy beépített LED fényforrás?

A modern kerti lámpák két változatban kaphatók:

  • beépített LED fényforrással
  • vagy fényforrás nélkül.

A látszatokkal ellentétben az utóbbi megoldásnak számos előnye van, mert ez azt jelenti, hogy a megfelelő fényforrást kell választania és meg kell vásárolnia a termékek széles skálájából (amiben a Lunares áruház munkatársai szívesen segítenek), de ez azt is jelenti, hogy cserélhető fényforrás . A fényforrás felcserélhetősége felbecsülhetetlen értékű, ha egy ilyen fényforrás sérült, és ki kell cserélni. A fényforrás cserélhetőségének köszönhetően elegendő egyszerűen kicserélni az izzót, és a kerti lámpa megjavul, és újra felgyullad. Integrált LED -es fényforrások esetén gyakran szükséges a teljes lámpa cseréje meghibásodás esetén.

A modern kültéri lámpákat gyakran integrált LED fényforrásokkal kínálják. Aminek számos előnye is van: a fényforrás optimálisan van kiválasztva egy adott lámpához, így a vevő nem felelős az izzó kiválasztásáért. Az integrált fényforrások használata lehetővé teszi a gyártók számára, hogy olyan termékeket kínáljanak, amelyek a világító elem tetszőleges formájával rendelkeznek, ennek köszönhetően kifinomultabb kerti világítást kínálhatnak. Érdemes figyelni a minőségi szempontra és arra, hogy a felkínált világításnak van-e lehetősége a gyártó által biztosított izzó cseréjére, valamint a jótállási időre, mert a nem cserélhető fényforrás károsodása esetén cserélje ki az egész kerti lámpát.

Kerti lámpák: típusok

Az online áruház katalógusai több ezer terméket kínálnak, amelyek lehetővé teszik a kert és az otthoni világítás megtervezését. A kültéri világítás több alapvető típusra oszlik :

Kerti lámpák - magas állólámpák

Általában klasszikus kovácsolt lámpák vagy miniatűr formájúak lehetnek. A lámpa magassága és teljesítménye a telepítési hely funkciójától függően változik. Általában az ilyen típusú lámpákat a fő kerti utak és kerti kapuk megvilágítására telepítik.

Kerti világítóoszlopok

Lehetővé teszik az ösvény vagy járda kiemelését és kijelölését a kertben vagy a ház körül. Ezek meghatározzák a mozgás irányát, és felhasználhatók a topográfiai jellemzők kiemelésére. Leggyakrabban a kerti lámpákat könnyű oszlopok vagy oszlopok formájában készítik, és közvetlenül a talajba vannak felszerelve. Az alacsony magasságnak és a fény lefelé irányításának köszönhetően nem vakítják el a szemlélőt, miközben betöltik a hatékony dekoráció szerepét, amely segít kifejezni kertje stílusát.

Kültéri fali lámpák

Házra vagy kerítésre függesztve lehetővé teszik a környező terület megvilágítását, vagy a ház vagy kerítés homlokzatának megvilágítását. A szűk fényeloszlási szögű kültéri fali lámpák nagyon népszerűek az építészek körében, mivel ez lehetővé teszi az épület jellegzetes, hatásos megjelenésű fényoszlopainak elérését.

Süllyesztett kerti világítás

A talajba vagy a járdába süllyesztett kültéri lámpák : térkő, burkolólap vagy aszfalt. Használhatja őket utak vagy ösvények jelölésére, valamint kertje épületeinek vagy növényeinek megvilágítására. Süllyesztett kerti lámpa felszerelhető burkolt utak, szegélyek, lépcsőfokok burkolására. Ezeknek a lámpáknak teljesen vízállónak kell lenniük, IP67 védettséggel. Azt is fontos tudni, hogy milyen nyomásnak vannak kitéve, különösen, hogy lehetnek felső lámpák , amelyeken autót vezethetünk. Vannak süllyesztett lámpák is, amelyeket medencébe vagy tóba kell helyezni a víz megvilágítására.

Kerti függő lámpák

Mint a közönséges fali lámpák, egyetlen vagy összetett kompozíciók: könnyű füzérek . A függő kerti lámpa hasznos pavilonok és nyitott verandák megvilágítására. A függő kerti világítás falra, oszlopra, gerendára és akár faágra is felszerelhető.

Lebegő fények . Látványos módja a dekoratív tó vagy szökőkút kiemelésének. A gyártók zárt high-tech lámpákat kínálnak matt és átlátszó golyók formájában, valamint elegáns modelleket, amelyek tavirózsákat és lótuszvirágokat utánoznak.

A tájtervezés jelenlegi trendjei egyszerre több kerti lámpát igényelnek, sőt többféle lámpa kombinációját hangsúlyozzák egyszerre, így a végeredmény valódi műalkotásnak tűnik.

Világítási Tudásközpont - Blog

Tervezze meg világítását a Lunares segítségével Design világítás Lunares-szel

Ügyfeleink elvárásainak teljesítése érdekében olyan szolgáltatást kínálunk, amely a világítótestek kiválasztását tartalmazza az ügyfél elvárásainak megfelelően. Lépjen kapcsolatba velünk, írja le az igényeit a lehető legszélesebb körben, mi pedig kiválaszthatjuk a világítást, és különleges kedvezménnyel készítünk ajánlatot.

5 lépés a kert létrehozására és megvilágítására a kertben Egy sor kerti golyó a virágok

Hozzon létre egy kis paradicsomot a méheknek, madaraknak és rovaroknak a kertjében!

Ha a kertben terepbevétellel rendelkező rétet hoz létre, új háztartástagokat - sündisznókat, szitakötőket, madarakat és méheket - hívhat meg. Ez a fajta alap nemcsak a színek gazdagságával örvendezteti meg a szemet, hanem életteret is teremt a különféle állatfajok számára.

Tippek és ötletek a kültéri világításhoz Bega

A kültéri világítás inkább szükségszerűség, mint luxus. A kültéri világítás minden formában és méretben kapható, ezért sokféle felhasználási lehetőséget kínál. Függetlenül attól, hogy kiegészíteni kívánja-e otthonának dekorációját, vagy megpróbálja növelni a világítás szintjét az egész otthonban, a kültéri világítás segíthet.

Kerti és kültéri lámpák